• 瀏覽: 3,063
  • 回覆: 47
林鄭一早攞夠150提名到E+都未肯入閘, 明顯係唔想益其他候選人, 可見她心腸多壞.

反觀曾俊華, 就算明知俾胡官入閘會對自己不利, 都一夠票就報名, 足可證明佢做人光明磊落, 令人尊敬!

膠,曾俊華係怕夜長夢多,驚提名票不斷流失,搞到入唔倒閘咋

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-2-27 01:19 PM 發表
膠,曾俊華係怕夜長夢多,驚提名票不斷流失,搞到入唔倒閘咋
唔知邊個膠,提咗名簽咗名又點反口,就算你地又玩潑紅油都冇用!

點同?
林鄭是689 2.0
葉劉是689 1s

到時大家唔更新,話舊板好用d,咁點算?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-27 13:26 發表

唔知邊個膠,提咗名簽咗名又點反口,就算你地又玩潑紅油都冇用!
超膠,自己睇新聞啦

https://www.hk01.com/特首選舉2017/74556/-特首選戰-選舉事務處全數確認提名-曾俊華成首位特首候選人

「曾營消息早前表示,突然提早報名,皆因被撬票情況嚴重,部分建制提名票正流失,為免夜長夢多,以及影響入閘,故提早報名。」

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-2-27 01:42 PM 發表

超膠,自己睇新聞啦

https://www.hk01.com/%E7%89%B9%E9%A6%96%E9%81%B8%E8%88%892017/74556/-%E7%89%B9%E9%A6%96%E9%81%B8%E6%88%B0-%E9%81%B8%E8%88%89%E4%BA%8B%E5%8B%99%E8%99%95%E5%85%A8%E6%95% ...
唔知邊個膠:

第569章《行政長官選舉條例》第16條相關條文:
  • (1)候選人的提名須以為施行本條而訂立的《選管會規例》所指明的表格及方式作出。
  • (2)任何候選人的提名均須— —
  • (a)在符合第(4)及(5)款的規定下,由不少於150名選舉委員作出;及 (由2011年第1號第4條修訂)
  • (b)在提名期結束前藉向選舉主任送遞妥善填寫的提名表格作出。
  • (3)任何選舉委員作出的提名— —
  • (a)須由他在提名表格上簽署示明;及
  • (b)不得由他撤回或撤銷
  • (4)當一份提名某人參選並載有某名選舉委員的簽署的提名表格送遞予選舉主任時,如有以下情況,則為第(2)及(3)款的目的,該名選舉委員在該提名表格上的簽署無效及須不予理會— —
  • (a)一份提名首述的人以外的另一人在同一項選舉中參選並經由該名選舉委員簽署的提名表格,已送遞予選舉主任;及
  • (b)憑藉(a)段所提述的提名表格而獲提名的人,未有根據第19條退選。

睇左報會睇壞腦

巫婆樣螳螂眼,個樣已經透露曬。

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-27 02:21 PM 發表
(b)不得由他撤回或撤銷
呢點係寫當提名表格交左比選管會,就唔能夠由佢撤回或撤銷.而#2果位師兄係講薯片在未交上選管會前,薯片怕提名佢的選委反悔,收回提名表,所以夠數就拿拿臨交左先,以免夜長夢多.

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-2-27 02:56 PM 發表

呢點係寫當提名表格交左比選管會,就唔能夠由佢撤回或撤銷.而#2果位師兄係講薯片在未交上選管會前,薯片怕提名佢的選委反悔,收回提名表,所以夠數就拿拿臨交左先,以免夜長夢多.
有人點屎油點得多個腦壞左

聽講部份建制比曾嘅提名會同時比林鄭,然後變成無效,曾便入不到閘,所以林鄭要最後一刻交,令曾救唔返

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-2-27 14:56 發表

多謝師兄幫我慳返唔少力水,但都唔代表佢會明

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-2-27 03:29 PM 發表

多謝師兄幫我慳返唔少力水,但都唔代表佢會明
佢話佢啱唔等於係啱.
就算佢啱, 簽咗名, 除非搶, 唔係點收番.

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-27 14:21 發表

唔知邊個膠:

第569章《行政長官選舉條例》第16條相關條文:
  • (1)候選人的提名須以為施行本條而訂立的《選管會規例》所指明的表格及方式作出。
  • (2)任何候選人的提名均須— —
  • (a)在符合第(4)及(5)款的規定下 ...
  • 最尾你話:「睇左報會睇壞腦」

等你死得心服口服,睇毒果啦你
    http://ce2017.appledaily.com.hk/articles/1_56353384
    「然而兩個月下來,中聯辦及建制陣營全力箍票下,曾俊華流失了大量建制派提名,故現時他以35個非民主派及建制派選委提名入可說是早有心理準備。」

超膠

引用:
    原帖由 skymachine 於 2017-2-27 04:10 PM 發表

最尾你話:「睇左報會睇壞腦」

等你死得心服口服,睇毒果啦你
    http://ce2017.appledaily.com.hk/articles/1_56353384
    「然而兩個月下來,中聯辦及建制陣營全力箍票下,曾俊華流失了大量建制派提名,故現時他以35 ...
    apple daily 是左報 ... 佢無講錯呀 ... 哈哈

引用:
    原帖由 cenga 於 2017-2-27 16:32 發表

apple daily 是左報 ... 佢無講錯呀 ... 哈哈
    我搬埋毒果,佢地黨報出黎,佢會點撐呢?

鍵盤翻頁
    左右
    [按此隱藏 Google 建議的相符內容]