• 瀏覽: 17,210
  • 回覆: 374
+19
支持一視同仁立辱民罪,大家唔俾講粗口

新聞來源連結:
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170226/56355518

殺人放火強姦與未成年少女發生性行為都要立法保障

連澳門都冇單單一條辱警罪

引用:
原帖由 tony1997 於 2017-2-26 12:53 PM 發表
殺人放火強姦與未成年少女發生性行為都要立法保障
你講緊個強姦與未成年少女發生性行為既差佬?

9 唔搭8 嘅y 理, 我唔係支持立法"辱警罪",  但警察無端白事小9市民, 市民有投訴渠道, 調轉頭, 無賴市民小9警察, 警察只有啞忍, 並不對等。

己經有警察投訴科同埋監警會啦, 多 L 餘

叻仔

引用:
原帖由 puyi 於 2017-2-26 01:07 PM 發表
9 唔搭8 嘅y 理, 我唔係支持立法"辱警罪",  但警察無端白事小9市民, 市民有投訴渠道, 調轉頭, 無賴市民小9警察, 警察只有啞忍, 並不對等。
條圖梗親講野不嬲都係戇撚鳩,辱民罪?除左差佬,係咪包括所有公務員同公職人員呀?津校教師都係公務員,係未鬧學生都可以入罪呀?

民煮9屠近親好野,下次立咗例之後,E條L樣再姦2嫂,搞老母,賣細佬都唔會出事喇!

咁不如俾埋支炮過市民啦....咁夠曬公平啦...
再唔系當市民小警察,警察都可以小番市民,咁都系公平...
白痴

警察工作係維持治安為民服務,有別於普通市民,混為—談好奇怪!
作為民主黨耳猿,逃緊身身份混亂,—句“擔心”就可作為法律停滯不前的籍口,繼續莽顧香港治安,繼續為刁民開脫!

[ 本帖最後由 jacob_bb 於 2017-2-26 01:23 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

基督徒,美國人,蘋果智青都有呢 d case,你又唔敢出聲?
引用:
原帖由 kxkx 於 2017-2-26 12:57 PM 發表 你講緊個強姦與未成年少女發生性行為既差佬?

4個參選人仲唔表態

主題標籤 #涂謹申
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]