• 瀏覽: 1,796
  • 回覆: 31
警察捉人法官放人,此舉令警察士氣大洩,這次引起如此大風波亦是由此而起,警與民關惡劣係無可避免,怎樣化解?

《長相思》張耑

聚是緣,散是緣,緣滅依然舊夢存。再修同渡船。
愛也癲,恨也癲,往事何時盡化煙。寄情詩百篇。
公民黨。民陣仲繼續煽風點火。

慌死香港唔夠衰。

引用:
原帖由 zhangduan 於 26-2-2017 10:11 發表
警察捉人法官放人,此舉令警察士氣大洩,這次引起如此大風波亦是由此而起,警與民關惡劣係無可避免,怎樣化解?
我有二法各走極端,也是未來已見結局,只是執刀是否有提早了結亂像勇氣......

引用:
原帖由 lewark 於 2017-2-26 10:55 AM 發表
公民黨。民陣仲繼續煽風點火。

慌死香港唔夠衰。
睇嚟雙方企硬,冇得解。

引用:
原帖由 我是大淡友 於 2017-2-26 11:13 AM 發表

我有二法各走極端,也是未來已見結局,只是執刀是否有提早了結亂像勇氣......
亂局已定,莫非真要中央出手!

繫鈴人是法官,除咗他們,冇人可解。

你班粉皮唔好繼續歪理說成道理,七警案不再煽風點火,香港就有太平日子過啦!

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-26 07:50 PM 發表
你班粉皮唔好繼續歪理說成道理,七警案不再煽風點火,香港就有太平日子過啦!
主題冇講七警,你讀有障礙?

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-2-26 07:57 PM 發表

你嘅題目係乜呀?社會分化已大致上平熄,如果唔條粉皮出來攪七警案,扭曲事實,社會早就平靜,,扮大義大喊「解玲還須繫玲人」,真係厚顏無恥!

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-2-26 19:42 發表

睇嚟雙方企硬,冇得解。
任何地方,都係人多槍多既話事,法律無警察執行,只係廢紙,如果借警察能夠將司法系統推倒重建都唔係壞事

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-26 08:12 PM 發表

你嘅題目係乜呀?社會分化已大致上平熄,如果唔條粉皮出來攪七警案,扭曲事實,社會早就平靜,,扮大義大喊「解玲還須繫玲人」,真係厚顏無恥!
學多些修養和文學(玲),對你討論問題有裨益

引用:
原帖由 zhangduan 於 26-2-2017 19:44 發表

我痴人說夢話的希望...
CY出手特赦,黃藍同赦。
宣布國安法涵蓋香港直至廿三條立法為止。
全面管制NGO。
感到現在所亂已非一般的矛盾,唔想土雞境像在港出現,還是自己動手吧,已到關鍵時刻大家自求多福。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-2-26 08:35 PM 發表

學多些修養和文學(玲),對你討論問題有裨益。
你首先攪清楚法律步驟先啦!
警察負責破案拉人,告唔告或告咩罪係律政司責任,而法庭負責審理案件,响依個法律情序下,莫非你想由警察負責所有情序?難怪你班粉皮話私刑合法

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-2-26 07:57 PM 發表

"這次"有指七警的味道,
難怪人地將你的帖和七警案相連。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-2-26 07:44 PM 發表

如中央插手,起碼最大能反對力量-警察已排除了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]