• 瀏覽: 112,267
  • 回覆: 819
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 mawongching 於 2017-2-25 11:41 PM 發表
鄭大奸响D100重講風涼話, 愛將大口玲話貪曾誤交損友, 罪有應得抵拉去坐監。
大口玲可能話損友就係大班 !

抵死

引用:
原帖由 angux123123 於 2017-2-25 11:42 PM 發表

留俾犯民關心
犯民身體力行表示對一個貪污瀆職特首好關心
關心一個老人家,我覺得又唔關政治立場事既。中國人有一句說話: 老吾老,以及人之老;幼吾幼,以及人之幼。
天氣凍了,曾生多穿衣服。覺得悶咪寫下回憶錄,約下狼生黎探你law。

引用:
原帖由 bbq491 於 2017-2-25 11:31 PM 發表

話哂佢都係香港首長比返少少臉比佢臨老好過D呀,
又唔係賣港賣國什麼大罪,可以比佢特別優待好嗎
特別優待1,拉埋佢老婆仔女入倉同住
不如香港起個秦城監獄

引用:
原帖由 三級警司 於 2017-2-25 10:49 PM 發表
點解冇市民對佢表示同情?
你老尾,唔係佢樓價點會禁貴

早知入獄
何必要貪
天意?

想當年佢叫停起公居屋令劏房興起,一個一百尺房都要三四千幾一個月;雙非衝急症室走數視若無睹,奶粉斷市又無動於衷..(澳門一早限左只有父母一方係澳門人小朋友先有身份證絕左雙非,)而家佢只係過緊低層市民既生活,訓緊80尺劏房,睇政府醫生,佢只係駛慣,對佢真係冇同情

習慣咗俾人睇住沖涼,以後冇人睇都唔習慣。。哈哈

見佢上哂孖葉,仲有鐵鏈,著件啡衫 真係覺得幾唏噓

收咗國寶$。 預咗啦   估唔只一次

引用:
原帖由 kopandem 於 2017-2-25 10:51 PM 發表

第一條罪名成立好嚴重㗎,特首收賄喎,雖然只是三十萬,但判七年不為多,所以法官帶陪審員遊花園,令陪審員不知所措,已經幫咗曾生。
要大比數通過,搞到啲陪嬸員十五十六,唔知點判先好,判有序或無序都全城嘩然,不如留返下家庒擲毛決定!

有能者貪之,我唔介意貪曾貪心,但前提係佢起碼要為香港做到野,觀乎佢七年之期,零建設,今日社會兩極化,佢居功之位。
要還,亦係理所當然。

早知今日 何必當初

還記得~
當年為共產黨開船出賣香港人……

陳日君漢奸也

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]