• 瀏覽: 1,709
  • 回覆: 26
七警求情理由好多笑料
https://www.youtube.com/watch?v=z9YUpeMwLf4
包括以下理由:
1 法官判刑唔好受輿論影響
2 被革職已經是最大的懲罰
3 被告己經失去了140萬退休金
4 我同女朋友分手,請輕判進入香討影片區

遲d 可能會用埋 怕非禮 男監犯 為理由 唔可以坐監

又或者話  聽到 上帝呼喚 赦免所以罪

再 可能 話自己 在監獄 無得買 6合彩 而減刑

只有你們想不到,沒有他們做不到

早知如此何必當初

法律建設在武裝力量上,當三萬幾警察拒絕執行法律,現在法律根本就唔存在了,除非香港政府出動解放軍,如果唔係,香港法律就由警察來制定!!

1977年,警廉衝突結果

考慮到大局及社會的反應後,麥理浩於同年11月5日決定對過去幾乎全部個案所涉及的大部分小規模貪污事件發出局部特赦令!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-25 07:35 PM 發表 
法律建設在武裝力量上,當三萬幾警察拒絕執行法律,現在法律根本就唔存在了,除非香港政府出動解放軍,如果唔係,香港法律就由警察來制定!!

1977年,警廉衝突結果

考慮到大局及社會的反應後,麥理浩於同年11月5 ...
香港有101拘捕令, 即任何人可無需手令而逮捕任何他合理地懷疑犯了可逮捕的罪行的人,所以黑警如犯法市民可引用101拘捕令將佢拘捕!

[ 本帖最後由 Classico 於 2017-2-25 09:31 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-25 09:28 PM 發表

香港有101拘捕令, 即任何人可無需手令而逮捕任何他合理地懷疑犯了可逮捕的罪行的人,所以黑警如犯法市民可引用101拘捕令將佢拘捕!
講多次,你要記住,法律建設在武裝力量上!!

如果一般市民嘅武裝力量,可以超越警察,咁樣呢班市民就有權制定法律!!

你覺得有可能??

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-25 09:41 PM 發表

講多次,你要記住,法律建設在武裝力量上!!

如果一般市民嘅武裝力量,可以超越警察,咁樣呢班市民就有權制定法律!!

你覺得有可能??
法律是由警察建立?作反叛國啦!

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-25 09:52 PM 發表

法律是由警察建立?作反叛國啦!
有足夠嘅武裝實力叛國又如何?

美國翅膀生硬了,就脫離英國獨立啦!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-25 09:55 PM 發表

有足夠嘅武裝實力叛國又如何?

美國翅膀生硬了,就脫離英國獨立啦!!
即是代表你是支持港獨L啦

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-25 09:59 PM 發表

即是代表你是支持港獨L啦
唔好屈我啊!老細!!

我係講CY應該攞政治智慧出嚟,特赦七名優質警員!學港督麥理浩,妥善解決事件!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-25 10:04 PM 發表

唔好屈我啊!老細!!

我係講CY應該攞政治智慧出嚟,特赦七名優質警員!學港督麥理浩,妥善解決事件!
有足夠嘅武裝實力叛國又如何?依句係你講嫁

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-25 10:08 PM 發表

有足夠嘅武裝實力叛國又如何?依句係你講嫁
有能力都唔一定要做!!

何況根本香港冇能力!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-25 10:09 PM 發表

有能力都唔一定要做!!
早講呀!亞蛇

狂人甲講野離晒題,
無得討論喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]