• 瀏覽: 26,208
  • 回覆: 168
  • 追帖: 1
其實重點係,中國有能力自主地製造航母

引用:
原帖由 終國人 於 2017-2-24 08:50 PM 發表
浪費金錢做隻航空母艦連美軍退役嗰隻都不如
閣下如何工作賺錢都沒李+x多,如何學習都沒霍金有學識,所以放棄了學習和工作?

引用:
原帖由 lotuguy 於 2017-2-24 09:04 PM 發表
美帝的福特號造價才130億美元??

約値:  130x6 = 780 億人民幣。

但是核動力和電磁彈射?
福特級是全新設計,
780 億人仔造價,
相比下又幾物有所值!

吾好搞軍事,夠防衛就好啦,最緊要搞經濟搞科技搞民生啊

引用:
原帖由 yc0688 於 2017-2-25 11:55 AM 發表
500億自己印不就是一堆紙嗎?不貴。
現在啲錢都是電子貨幣,
紙都不用.
[url]只是數字.可無中生有[/url]
這是尾國不破產的原因.

仲做常規水上航母快d做核動力或宇宙航空啦大陸咩都要等人做完先山寨

引用:
原帖由 黑鮑游精精 於 2017-2-25 01:28 PM 發表
吾好搞軍事,夠防衛就好啦,最緊要搞經濟搞科技搞民生啊
只搞經濟,不發展軍事,
只會引來強盜打劫。

引用:
原帖由 jy2013 於 2017-2-25 01:33 PM 發表

只搞經濟,不發展軍事,
只會引來強盜打劫。
呢句大陸講左勁多年啦!其實冇料冇膽至真

引用:
原帖由 nguyenngochung 於 2017-2-25 13:44 發表

呢句大陸講左勁多年啦!其實冇料冇膽至真
西沙海戰

遼寧艦,山東艦,幾時先至有香港艦。

引用:
原帖由 終國人 於 2017-2-24 08:50 PM 發表
浪費金錢做隻航空母艦連美軍退役嗰隻都不如
別浪費錢買500尺白撞樓,要買就買2000尺高潮樓

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 KZRTO 於 2017-2-24 09:46 PM 發表

這是國際標準,老尾咁銀拙窮都整福凸啦,崇尾港童井口真的很細小
老尾立國多少年,老共立國多少年,咁樣做對比真係極品智將..老尾當然航母勁,否側如何到處去蝦蝦霸霸呢..其實中共也不想造...但老 ...
港黃童食既住既靠老豆老母點知香港以前俾英美鬼佬搾乾搾淨

報500億咁少,大家邊度有得貪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]