• 瀏覽: 709
  • 回覆: 13
查實其餘3人並不是反中央, 更不是十惡不赦, 有何需要出呢D陰招?

唯一解釋係現政府對西環有龐大利益輸送, 要保留骨幹成員維持收入吧

選委被要脅投票俾林鄭, 個選舉仲有咩意義?

中央扮民主原意都係要臉

但咁攪法就更丟臉

難免會受全世界恥笑, 說這就是中國式選舉

根本就係以張曉明同689為首嘅利益集團唔捨得放手。

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-24 05:50 PM 發表
查實其餘3人並不是反中央, 更不是十惡不赦, 有何需要出呢D陰招?

唯一解釋係現政府對西環有龐大利益輸送, 要保留骨幹成員維持收入吧

選委被要脅投票俾林鄭, 個選舉仲有咩意義?

中央扮民主原意都係要臉

但 ...
好肉緊呀原來黃絲都怕俾國際恥笑的

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-24 05:55 PM 發表
即是什麼集團?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-24 05:55 PM 發表
你們不是說

全部都是共產黨隻狗

現在又變了習近平是好人, 張德江張曉明才是衰人害習近平???????

其實上次都係中聯辦等出手拉票比cy,當年仲有個統戰部長劉延東坐鎮深圳指揮,呢次換左港澳辦主任王光亞,所以其實同呢次無咩大分別,只不過在時間上有不同,呢次早左.

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-24 06:24 PM 發表

你們不是說

全部都是共產黨隻狗

現在又變了習近平是好人, 張德江張曉明才是衰人害習近平???????
我邊隻字邊個post咁講過?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-24 07:03 PM 發表

我邊隻字邊個post咁講過?
中共什麼集團都是鐵板一塊

幾時變了`習近平沒權?/

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-24 07:11 PM 發表

中共什麼集團都是鐵板一塊

幾時變了`習近平沒權?/
中共什麼集團都是鐵板一塊就唔會出現薄熙來,周永康,徐才厚權鬥啦。

邊個講「習近平沒權」?

大個人啦,唔該唔好成日幫人地創作論點啦。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-24 08:03 PM 發表

中共什麼集團都是鐵板一塊就唔會出現薄熙來,周永康,徐才厚權鬥啦。

邊個講「習近平沒權」?

大個人啦,唔該唔好成日幫人地創作論點啦。
你們不是經常說, 共產黨吹雞, 全線跪低嗎??

現在又說習近平總書記管不到共產黨
又說中共不是鐵板一塊... ..

垃撚圾..

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-24 08:07 PM 發表

你們不是經常說, 共產黨吹雞, 全線跪低嗎??

現在又說習近平總書記管不到共產黨
又說中共不是鐵板一塊... ..

垃撚圾..
謊言不停重複唔會變成事實,再問你一次,究竟我幾時講過「習帝管不到共產黨」?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-25 06:45 AM 發表

謊言不停重複唔會變成事實,再問你一次,究竟我幾時講過「習帝管不到共產黨」?
你所說的分什麼派

就是成報大紀元無聊胡吹

事實習近平黨政軍在一身

怎會被張德江脅逼??

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-24 18:21 發表

即是什麼集團?
曾慶紅一派

引用:
原帖由 八卦大師 於 2017-2-25 09:09 AM 發表

曾慶紅一派
2015年2月15日,中紀委網站刊文《大清「裸官」慶親王的作風問題》批評大清慶親王奕劻,爆紅網絡,文章稱「慶親王奕劻工作能力很差,名聲也不太好,官運卻好得出奇。自1884年到大清倒台的27年中,他先後負責外事、海軍、財政等重要部門,最後升到首席軍機大臣、內閣總理大臣」[9]。網民猜測喻指「曾經的慶親王太紅了」,是借古諷今指江澤民嫡系曾慶紅,直白點出曾慶紅大勢不妙。[10]但曾慶紅前秘書施芝鴻激動澄清傳聞,說他是慶親王可笑至極。[11]
2015年5月18日,自由亞洲電台刊登時政評論員胡平文章。該文引用習近平王岐山對當下反腐敗形勢的概括是「兩軍對壘,呈膠着狀態」,談到一般人都認為兩軍中另一軍的頭面人物是指江澤民和曾慶紅。討論了曾慶紅秘書施芝鴻在今年兩會上主動發言為曾慶紅辯護,認為其背後必有支持力量,也間接說明習近平要打大老虎曾慶紅一說並非無因。文章認為美國學者沈大偉表現出「揚曾抑習」傾向,把曾慶紅看作漸進政治改革的推手是不可信的。作者的結論是習江所帶領的兩軍之間的爭鬥已你死我活,一場惡鬥在所難免,目前形勢是「山雨欲來風滿樓」。[12]
2015年6月12日,周永康被通報已被判無期徒刑的第二天,澎湃新聞以《晚清「大老虎」慶親王在滙豐到底存了多少錢?》報導江蘇鳳凰文藝出版社發表傳記《慶親王》,還原「大老虎」腐化墮落經過,該傳記封面寫着「你懂的」。[13][14]
2015年7月23日,在令計劃被通報「雙開」移送司法後的第三天,新華網以《慶親王從「從零開始」政壇火箭躥升》為題報導慶親王,稱慶親王隱忍和低調,權力伸展和佈局是「悄悄地進村、打槍的不要」,對上級是逆來順受唯唯諾諾後再想法「遇見紅燈繞着走」,是最後一位「鐵帽子王",大清政界最大冷門。[15][14]

那麼現在他的勢力仍然強大嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]