• 瀏覽: 26,541
  • 回覆: 318
  • 追帖: 6
+11
自古以來 中國人才是天朝選出的優秀種族
其他種族不可相提並論更不可說三道四

毒果新聞算把啦!

引用:
原帖由 thesun 於 2017-2-24 11:58 AM 發表

咁南京大屠殺 應該都係弱肉強食  日本人真勁
確實係

此個世界, 弱國沒外交, 及預了被屠宰

垃圾中華民國管中國是中國不幸

被人打到殘廢

幸好有中共立國, 一手一腳打走東亞病夫四個字, 令到華人地位與白人及漢奸平等

好多高尚漢奸及港人, 條氣係唔順的..

引用:
原帖由 三級警司 於 2017-2-24 11:47 AM 發表
尼采說:眾人殺了上帝
上帝去哪了?"他呼喊着;“我來告訴你們。我們殺死了他——是你們和我!我們所有人都是殺他的凶手!但是我們是怎么殺死 ...
唔關我事 ...
我信佛祖嘅
佛祖一定唔會殺生

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2017-2-24 09:57 AM 發表
【話你知】「猶太人大屠殺」(Holocaust)指在第二次世界大戰中,納粹德軍對猶太人進行...

【話你知】「猶太人大屠 ...
二戰過去左大半個世紀,回顧返戰後至今國際上發生的種種,再認真諗下,希特拉有否做錯

引用:
原帖由 Anti_block 於 2017-2-24 10:57 AM 發表

民國養大左地主和依靠地主既一班文人雅士..

只會看到黃金十年,四大家族的富貴,或者各地地主兒孫滿堂..

而唔會見到佃農既慘況..

舉一例,劉慧卿父係大地主,子女有十八人..當時點會有人餓死??

https:// ...
原來有私怨

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-24 11:56 AM 發表

毛澤東殺了幾千萬人

但令到中國九億人受惠

超值... .. ...

中華民國則不同, 饑荒死二億, 內外戰未停過, 基本糧水都未解決, 當時5億中國人只有數千萬國民黨上層及大城市受惠...
香港好多泛民或其支持者都係當年國民黨黨員,軍官,富商,大地主,在大地主手下既文人雅士等等人既後代..
共產黨將佢地有如奴隸主既地位拉落黎..
本來可以唔駛點付出而享受高其他人數級既生活..
而家係受害於毛澤東及共產黨..

引用:
原帖由 hoiwingn 於 2017-2-24 12:26 PM 發表

原來有私怨
李柱銘父係國民黨將軍...

引用:
原帖由 Anti_block 於 2017-2-24 12:28 PM 發表

李柱銘父係國民黨將軍...
低級後代才來香港... ... ...

高級後代是去台灣或美國... ...

引用:
原帖由 一招收你皮 於 2017-2-24 10:31 AM 發表
每次戰爭都死好多人。。。
中國歐洲美州。。。過多1~200年。。呢啲又會變成歷史其中一段。。。將來既人又只會覺得死左好多人。。
但又感受唔到死人既悲傷。。
呢個真
人類就係唔會吸收教訓,不斷咁重覆犯錯。
但人類重有冇之後嘅一,二百年都好難講

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-24 09:59 AM 發表
悲什麼痛??

世界歷史充滿矛盾與鬥爭, 贏者全勝

弱肉強食

幸好有中共新中國, 否則華人繼續是世界低等, 任白人姦殺

其實殺得中國人最多就係中共再翻查大屠殺紀錄,大部分世界屠殺歷史都係中國人自己人殺自己人

不得不引用魯迅名言
「自有歷史以來,中國人是一向被同族屠戮、奴隸、敲掠、刑辱、壓迫下來的,非人類所能忍受的楚痛,也都身受過,每一考查,真教人覺得不像活在人間」

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2017-2-24 09:57 AM 發表
【話你知】「猶太人大屠殺」(Holocaust)指在第二次世界大戰中,納粹德軍對猶太人進行...

【話你知】「猶太人大屠 ...
問下美國印第安人為何那麼慘痛未??? 印第安人是如何被白人屠殺???

引用:
原帖由 KILLWITSKILL 於 2017-2-24 12:45 PM 發表

其實殺得中國人最多就係中共再翻查大屠殺紀錄,大部分世界屠殺歷史都係中國人自己人殺自己人

不得不引用魯迅名言
「自有歷史以來,中國人是一向被同族屠戮、奴隸、敲掠、刑辱、壓迫下來的,非人類所能 ...
中共殺中國人多

但同時亦是令十幾億中國人受惠

中國歷史有這麼強的領導嗎??

引用:
原帖由 PKD 於 2017-2-24 12:42 PM 發表

呢個真
人類就係唔會吸收教訓,不斷咁重覆犯錯。
但人類重有冇之後嘅一,二百年都好難講
地球無左人類
有乜問題 ?

中華民國餓死二億

那些民主柒頭知唔知?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]