• 瀏覽: 7,194
  • 回覆: 162
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-2-25 11:50 PM 發表

挑.
我嗎一樣覺得黃C是一言堂.
咁你又話我黃絲,但係黃絲好多睇法我都唔贊成喎。

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-25 09:39 PM 發表

問你超乜春啫,我都冇話唔比你超,咁鐘意超超飽佢啦!吓!
你唔知我超乜春咩?
咁你真係要加強中文水平能力啦…呵呵…

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-25 09:28 PM 發表

果然係忠實梁粉,語言偽術,歪理連連。
呢啲係語言偽術,定係實話實說呢?

我就講真話,點解你地會覺得係語言偽術呢?咁只能證明你地嘅腦袋完全handle 唔到我嘅說話啫,講白啲,就係層次有待提升。*^O^*

沒有公義,何來法治,好難理解咩?又邊度係偽術呢?

你講唔出哩…*^O^*

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-25 09:38 PM 發表

好一句「沒有公義何來法治」,但係公義唔係你話係就係,警察濫用私刑係公義?
哦?

乜“公義”呢樣嘢嘅決定權,係掌握响你手上㗎?  唔啱你心水,就係冇公義。啱你心水嘅,就係有公義?

所以黃屍泛民玩公義,可以法律第二,係嘛?

咁仲要法治來做咩?

你班泛民黃屍可以用法律第二嘅反法治手段,去爭取你地所謂嘅公義,咁所有被你地黃屍泛民搞到雞毛鴨血嘅香港市民嘅公義,又去咗邊?

香港市民嘅公義真係俾被黃屍泛民踩到一棟都冇嘍…

濫用私刑? 錯啦!拳頭交來啫!唔係公民黨黨友知法犯法去淋尿襲警,差人又點會打佢呢? 嗰晚咁多黃人俾警察拉咗,個個唔打,又只係打佢?

公民黨員知法犯法,辱警襲警,輕判5星期。

警員知法犯法,拳頭交攞返公道,重判2年。

你放過曾健超嘅個案唔理,只針對7警,呢啲就係你嘅公平公義? 呢啲就係黃屍泛民口中嘅公平公義?

呵呵……

公義,唔係你話係就係嘅!

黃屍泛民可以自訂公義,香港市民點解唔得? 你把口大啲嘅?

又話法治係香港核心價值嘅? 泛民黃屍要公義,就反法治!到市民爭取公義,黃屍泛民就攞返當初掉咗嘅法治出來,同市民講法律?

原來呢啲,先係泛民黃屍想要嘅法治!*^O^*

即然係咁,我地爭取公義,有咩問題? 泛民黃屍做初一,我地有樣學樣啫!*^O^*

你仲邊有資格响度講公義先?

引用:
原帖由 白承恩 於 2017-2-25 09:43 PM 發表

樓主中肯!
咁都中肯?

你一定係睇到黃屍泛民嘅衰嘢,又扮睇唔到定啦!

樓主講得啱,
屈穎妍樣衰到極,
外表同言論都係。

如果佢仔女比人綁住打,
而打人嘅比人影晒片都認錯
果覺得黑警好受屈嘅小姐,
會有何評論呢。。。?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-2-25 10:23 PM 發表

咁我嗎批評返你地班黃屍,
當年見到蘭花系教師x老母竟然吶喊鼓掌,
今時今日卻又站在道德高地囉.
黃屍話係公義,你唔可以話唔係!

你問黃屍要法治,黃屍話要公義!冇公義,冇法治!

到你問黃屍要公義嗰時,黃屍就同你講法治!你話當時黃屍玩法律第二,佢地就要同你講,公義唔係你定義!

真係無恥無下限!

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-25 10:48 PM 發表
中央拒絕689連任算是對香港的一大誠意,大家唔好再自我分化,團結就是力量,明天會更好!
黃屍真係要團結先得啦!團結先有力量嘛!

你睇,CY冇得搞,係你地黃屍嘅功勞!係黃屍“沒有公義何來法治”嘅功勞!

黃屍們要團結响以泛民為核心嘅週邊,一於做“核心嘅外圍”!然後再响泛民嘅保駕護航之下,大搞“外圍嘅核心”!*^O^*

加油啊,黃屍們!

引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-25 10:53 PM 發表
黑警濫用私刑叫做公義,
我第一次聽到。
五毛搵食果然去到盡。
爭取公義,法律第二!

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-25 10:57 PM 發表

邊個站在道德高地?你有冇見到我任何一個post批評警察x老母?
但你就一句批評調理農務蘭花系嘅說話都冇嘍…

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-25 10:59 PM 發表

有邊個話黃絲霸街,掟磚,放火,襲警係公義?
俾個機會你,响呢個帖狂插黃屍霸街,掟磗,放火,襲警,表明你嘅立場,等我見識下你嘅祟高!

記得,要我收貨先算係㗎!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-2-26 12:36 PM 發表
但你就一句批評調理農務蘭花系嘅說話都冇嘍…
咁簡單都要質疑!
無興趣咪唔提囉,
你都唔會全界事情提及喇!
唔該你出文講晒全世界事情!

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-2-26 12:27 PM 發表
如果佢仔女比人綁住打,
而打人嘅比人影晒片都認錯
果覺得黑警好受屈嘅小姐,
會有何評論呢。。。?
如果你仔女行行下街俾人淋D唔知乜液體,
仲要打佢幾拳.
而最後拉到呢條友都只係坐五個月,
仲可以上訴,
會有何評論呢。。。?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]