• 瀏覽: 3,287
  • 回覆: 71
工文袋個個律師去非法集會都仲未比人拉夠晒知法犯法

引用:
原帖由 jy008 於 2017-2-23 11:11 PM 發表
【星島日報報道】兩個警察協會昨晚在太子警察體育遊樂會舉行特別會員代表大會,商討支援被判入獄的七名警員。公民黨今日發表聲明,質疑警方在私人處所舉行超過500人的集會,而沒有申請不反對通知書,屬知法犯法,認為 ...
非法佔中
公民黨知唔知犯法
。。。
公民黨叫警拉晒d警察
。。。
公民黨負責對付暴徒

引用:
原帖由 kwk888 於 2017-2-26 07:12 AM 發表

非法佔中
公民黨知唔知犯法
。。。
公民黨叫警拉晒d警察
。。。
公民黨負責對付暴徒
法律界曬馬當曰也是非法集會嗎

引用:
原帖由 wk221ab 於 2017-2-26 07:53 AM 發表

法律界曬馬當曰也是非法集會嗎

。。。
樓主記得問公民黨
點解釋

正確做法,為表示香港警隊政治中立,別被有心人混水摸魚,借此從中攞着數,一定要同某些組織劃清界綫。

引用:
原帖由 jy008 於 2017-2-23 11:37 PM 發表

你係咪反證緊黑警冇鬼用,有人知法犯法都捉唔到。
所以應該揖拿肛門黨人。哋非法阻街、違反交通條例、非法行乞、非法禁錮……全部都係知法犯法。哋主修法律;從事法律;熟悉法律,卻不守護法律、不守法、破壞法律!

法律界都穿黑衣遊行啦,識法律又不專重法律,法治喎?

引用:
原帖由 jy008 於 2017-2-23 11:11 PM 發表
【星島日報報道】兩個警察協會昨晚在太子警察體育遊樂會舉行特別會員代表大會,商討支援被判入獄的七名警員。公民黨今日發表聲明,質疑警方在私人處所舉行超過500人的集會,而沒有申請不反對通知書,屬知法犯法,認為 ...
非法佔中點解釋
法律界非法聚集又點解釋

引用:
原帖由 kwk888 於 2017-2-27 12:43 AM 發表

非法佔中點解釋
法律界非法聚集又點解釋
佔中當然是非法,仲有好多人自首,但係 D 黑警太柒一個都告不了。

引用:
原帖由 jy008 於 2017-2-27 09:27 PM 發表

佔中當然是非法,仲有好多人自首,但係 D 黑警太柒一個都告不了。
佔中非法仲咁大聲
班搞屎棍自首只係做戲
告就應律政署做
出黎行遲早還

又來只可髮官放火
唔俾兵仔點燈

附件

mmexport1487946707458.jpg(295.06 KB)

mmexport1487989662134.jpg(320.83 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]