• 瀏覽: 3,285
  • 回覆: 71
【星島日報報道】兩個警察協會昨晚在太子警察體育遊樂會舉行特別會員代表大會,商討支援被判入獄的七名警員。公民黨今日發表聲明,質疑警方在私人處所舉行超過500人的集會,而沒有申請不反對通知書,屬知法犯法,認為警方高層有責任就此向公眾解釋。公民黨又批評警方以集會方式表達對法庭判決結果的不滿,顯示了執法人員對法治的不理解及不尊重。 ...

黑警知法犯法係得到高層默許的。

根本上成個警察系統自上而下都有濫用私刑的思想。

所以更加證明法庭重判呢 柒警 2 年係對的,可以壓制警隊呢種自上而下濫用私刑的歪風。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/七警案-公民黨批警方集會知法犯法-促高層解釋-115200049.html

吹吹水 , 咪當真
佔中"全港"市民都有參與, 一樣沒有不反對通知書, 怎麼公民黨又不批人家犯法?

正所謂佢做就合情合理!
他人做就知法犯法!
身上有特權的人講嘢!
真是大聲過人!

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2017-2-23 11:17 PM 發表
佔中"全港"市民都有參與, 一樣沒有不反對通知書, 怎麼公民黨又不批人家犯法?
公民黨都有參與佔中,邊有政黨會批評自己。

引用:
原帖由 jy008 於 2017-2-23 11:25 PM 發表

公民黨都有參與佔中,邊有政黨會批評自己。
肛門黨律屍都知法犯法仲仆街!

佔中嗰筆點計呀?仆街撐傘狗!

引用:
原帖由 chiooil 於 2017-2-23 11:27 PM 發表

肛門黨律屍都知法犯法仲仆街!
無錯知法犯法者仲仆街,判 2 年算少喇。

公民黨咪再「落井下石」啦,咁只有令自己的支持者愈來愈少。
本來覺得創黨係有理念,而家覺得係一堆狀師響度製造生意。

得班公民狗識法律呀,洗你教

引用:
原帖由 jy008 於 2017-2-23 11:32 PM 發表

無錯知法犯法者仲仆街,判 2 年算少喇。
呢啲咪多得黃屍假法撚囉!

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2017-2-23 11:24 PM 發表
正所謂佢做就合情合理!
他人做就知法犯法!
身上有特權的人講嘢!
真是大聲過人!
你係咪反證緊黑警冇鬼用,有人知法犯法都捉唔到。

批公民黨集會知法犯法 促公民黨解釋

批佔中集會知法犯法 促佔中黨解釋

引用:
原帖由 jy008 於 2017-2-23 11:37 PM 發表

你係咪反證緊黑警冇鬼用,有人知法犯法都捉唔到。
捉都無用!
這邊捉!
那邊放!

黃絲的法律第二準則,叫人犯法唔等於唔尊重法律係班公民黨垃圾訟棍名言。真係乜撚都佢講晒

又知法犯法, 3萬人, 同我全部拉晒返差館, 全部判1年.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]