• 瀏覽: 4,548
  • 回覆: 85
引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-25 02:48 PM 發表

地球上所有邪惡的事情,共狗及之那狗畜都做過,不旦止一直逍遙法外,還得到下賤的共隸拍手叫好!

所以香港人聼到終共蟈人三個字都感到作嘔!

http://vignette4.wikia.nocookie.net/evch ...
唉,看見那圖片真有些心傷…那兩姊弟今天或者已經出人頭地了…

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-25 03:47 PM 發表

求情扮死狗話自己低低,即是承認法律,尊重法庭,可以見藍色政客跟黃色的差別就在於此,即是話藍色政客依賴自已一黨是當權派,目無法紀,欺凌弱小的態度!
咪係,689死都唔特赦7警,班藍絲又冇走出嚟鬧佢狗特首喎…

引用:
原帖由 sn191939 於 2017-2-25 04:17 PM 發表

引用:
原帖由 sn191939 於 2017-2-25 04:17 PM 發表

在心裏面鬧緊啦!

引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-23 10:15 PM 發表
柒警事件都審完喇!
靜靜地依足手續上訴,
香港人安安樂樂味好囉!

藍絲做咩攪大件事佢?
咁想香港亂呢?
只怪黃屍當初做壞規矩,開左唔好先例囉

引用:
原帖由 smartkiu 於 2017-2-26 04:36 PM 發表

只怪黃屍當初做壞規矩,開左唔好先例囉
當初指甚麼?

引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-26 06:19 PM 發表

當初指甚麼?
好多架喎-聚眾非法佔領馬路,偷竊建築材料,破壞公物,當街塗鴉,亂掛海報,當街掟磚等等,你唔好話以上行為都屬合法丫下

引用:
原帖由 smartkiu 於 2017-2-26 06:25 PM 發表

好多架喎-聚眾非法佔領馬路,偷竊建築材料,破壞公物,當街塗鴉,亂掛海報,當街掟磚等等,你唔好話以上行為都屬合法丫下
又唔可以話有人做初一,你就做十五。
你覺得某些人做錯,唔跟至正確喎。

引用:
原帖由 smartkiu 於 2017-2-26 06:25 PM 發表

之所以咁多人嘈,主要係暴徒輕叛,而七警重判..如果暴徒都重判的話...唔會咁多人嘈囉

引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-26 06:27 PM 發表

我話做壞規矩,因為判決無法服眾,掟到人地重傷=社服,打到條友仲行得走得就2年

引用:
原帖由 smartkiu 於 2017-2-26 06:29 PM 發表
我話做壞規矩,因為判決無法服眾,掟到人地重傷=社服,打到條友仲行得走得就2年
不服判刑係上訴,
政府有一D案件,都係認為判刑太重或太輕上訴。
叫袁國強做啦!
攪亂香港,全香港是輸家。

引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-26 06:27 PM 發表

重點係,唔見藍絲班人阻街,暴亂丫,人地不過是合法雜會請下願姐,點做十五?

引用:
原帖由 smartkiu 於 2017-2-26 06:33 PM 發表

重點係,唔見藍絲班人阻街,暴亂丫,人地不過是合法雜會請下願姐,點做十五?
又係你在#65將兩件事比較架,
現在又話不適合比較喇!
一時一樣

引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-26 06:35 PM 發表

又係你在#65將兩件事比較架,
現在又話不適合比較喇!
一時一樣
我#65係話黃絲做壞規矩...但我冇話藍絲跟住做壞規矩喎,
因為黃絲做壞規矩,致使大眾價值觀上有新的認知,所以藍絲會認為司法不公...
咁理解唔得?你自己先入為主下化

引用:
原帖由 smartkiu 於 2017-2-26 06:38 PM 發表

我#65係話黃絲做壞規矩...但我冇話藍絲跟住做壞規矩喎,
因為黃絲做壞規矩,致使大眾價值觀上有新的認知,所以藍絲會認為司法不公...
咁理解唔得?你自己先入為主下化
做壞規矩就暗示有跟住做的意思,
這個詞是咁用的。
你唔可以改它的用法。
不如你將#65重寫。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]