• 瀏覽: 27,292
  • 回覆: 53
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 9432100587031 於 2017-2-24 10:52 AM 發表

八達通自動增值麻煩過支付寶要入GA信用卡資料!

八達通如果想攪自動增值要去銀行填表,再等佢出信寄去你屋企,之後再去地鐵站拿埋封信+8達通比職員
開通自動增值服務,
咪仲麻煩!...

人地入張信用卡資料就能 ...
有幾麻煩姐? 搞一次方便一世, 支付寶一樣要實名登記.

而且講來講去, 你地都講唔出支付寶比八達通好係邊?

點解要香港人放棄八達通用佢,

只係一咪話落後落後, 真心想笑, 而家係生活, 唔係追求高科技.

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 10:53 AM 發表

你唔入錢wechat同支付寶account , 你可以係無損失, 你要用信用卡增值, 係要輸入密碼....... 加埋你手機既密碼, 即係要入兩次....仲安全...
你都可以唔入錢八達通架, 多Q餘

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 10:58 AM 發表

但係八達通有按金嘛.....
$50你都蝕唔起?

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2017-2-24 11:38 AM 發表

以電子支付嚟講, 香港真係落後大陸好幾條街

我好多時在大陸, 基本身上帶少量現金就可以了, 全日根本可以不使用現金, 油站入油, 商店和食市都接受微信支付, 坐滴滴和買戲票又可以透過微信支付
我係香港 連現金都唔帶

一句講晒,邊樣方便用邊樣,八達通完勝

引用:
原帖由 good103 於 2017-2-24 05:11 PM 發表
香港目前冇一家電子支付夠大陸(微信支付,支付寶)方便,香港大小商業支援的實在太小了....來來去去都只8達通!
微信支付,支付寶  bad

引用:
原帖由 j.o.lai 於 2017-2-25 09:52 AM 發表

唔好意思,唔知點解你呢句比我好強烈感覺,就係一個無知嘅人笑人無知
我能係我問題
所以你咪無知囉.

香港唔好大陸地產就唔會高價搶地啦

引用:
原帖由 東方紅 於 2017-2-25 08:10 AM 發表

嘩,你用過支付寶未架?定係只係聽人講?
支付寶抄paypal

引用:
原帖由 musicjunkie 於 2017-2-25 11:39 AM 發表

第一 ,  地價高低與電子支付科技應用完全無關.

第二 ,  內地人看準了井裡人不出井 , 只在井裡擠的特性 , 知道可以大賺井裡人辛苦一生的金錢 , 所以不妨高價搶地.
           內地人普通話全國通行 ,  河北 ...
大陸係井, 主人話唔比錢出井, 奴才就想盡辦法要出井.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]