• 瀏覽: 27,360
  • 回覆: 27
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 03:53 PM 發表

佢再串D咪同佢玩串去叫佢報警囉. 做唔到生意睇下邊個比人鬧?
呢D人唔比D教訓佢, 佢會以為自己好醒架. 你又唔係無理, 佢憑咩鬧你?
警察唔會幫拖,只會記錄在案!
非錢銀瓜葛,非打傷人,非財物損失,警察唔會理!

引用:
原帖由 andonlyu 於 2017-2-24 03:54 PM 發表

係呀, 內地食肆排隊都開始用app. 可以睇住叫到幾多號, 行街行到咁上下到就返去.
內地果度反而好WO!
去茶樓食野,可以問有冇優惠,可唔可以送多碟菜比我地食!
我返內地,D親人去到茶樓成日問
香港講法治,內地講人治
好多野內地食野都有優惠!

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 04:00 PM 發表

警察唔洗幫你, 你排隊在先, 你企係櫃位佢未做完就唔可以做生意, 我諗你做過都會知經理會問點解有差佬黎掛? 你要玩佢, 大把野可以玩啦, 你做過7仔, 你懂的!
冇關係-.-"我都試過比客攪到要叫警察!
只要攪清件事,就好了!
報警唔係惡哂,我屋企渣車搵食嫁,
好多時道路交通要搵警察!
警察來到係幫你記錄,到佢賠錢比你先有用
佢唔賠,警察就有用了!因為已記錄低架車傷痕,
所以冇得走!

引用:
原帖由 andonlyu 於 2017-2-24 04:02 PM 發表

係未有八達通年代, 香港搭巴士都會有"共識", 等車時攞到散銀, 上車即入錢.
微信支付, 確實有啲人唔識用, 整好耐. 不過而家情況都OK. 唔會太耐.

八達通限制係商戶要有機先用到, 有啲商戶唔想 ...
最重要係整個QR CODE比我地比錢用姐!
好似VISA PAYWAVE咁,DO完,幾煩呀,要等佢部VISA機LOAD
LOAD完先出紙

QR CODE印張紙比你,掃我認為OK嫁!
起碼比完錢後,SEND返個訊息比你話收左錢!
或許商店唔洗用手機,交易完成會顯示落佢收銀機度
起碼唔洗等咁耐!

叫佢印張收據麻鬼煩,我都未試過有人當我未比錢買野嫁=.=

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 04:08 PM 發表

成件事唔係要警察同你主持公道, 只係要佢麻煩, 佢因為一時之氣搞到自己更麻煩我相信佢就會收聲, 因為佢自己都係打工, 唔想煩.
依點我唔係好同意,
因為咁做,成個大佬款咁,
同埋你唔鍾意人姐,其他客可能鍾意佢
咁對人唔係好好
仲有你玩得野,預左唔再光臨啦一定
人地亦有權唔做你生意,到你發火,咪同警察講你攪事

咁對你和自己都冇好處,同埋間7-11可能住係你身邊呢,
你唔幫襯佢,係玩死左自己

引用:
原帖由 東方紅 於 2017-2-24 04:33 PM 發表

問題係啲人既問題, 百達通用咗咁多年, 到今日搭巴士, 仲有大把人上車先搵百達通, 好多師奶都唔鍾意攞出嚟, 係咁用個袋掃呀掃咁.
八達通=【發達通】
小朋友拿左佢,唔洗家長比零用,
成個上流人士咁

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 04:52 PM 發表

哦..算啦, 如果你覺得比人咁樣對侍都無問題, 我無說話好講, 因為唔係發生我身上, 其他客人如果講理, 都會企係你個邊,
仲有佢係老闆? 佢有權唔做你生意?
真係冇問題!如果個個投訴,咁香港好多執法GA都好唔得閒!
多一事不如少一事!
好來好去!
下次佢又唔記得有依件事嫁啦!
對事不對人,佢都係打工姐!
你難為過人,人地又未必會歡迎你!
家和萬事興

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 04:52 PM 發表

哦..算啦, 如果你覺得比人咁樣對侍都無問題, 我無說話好講, 因為唔係發生我身上, 其他客人如果講理, 都會企係你個邊,
仲有佢係老闆? 佢有權唔做你生意?
M記7仔果D人入去做,雖然係低人工咋!
但其實佢地咁都去做,屋企環境唔錯,冇負擔先會做
講真要養家都搵份人工高D嫁啦!

有時唔好對人咁,山水有相逢
就算你幾唔鍾意果個人,人地都有家人錫!會有人愛
依個世界係講愛與和平嫁嗎!

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 05:05 PM 發表

其實而家唔係叫你無理取鬧嘛, 佢無負擔, 咪留比D有負擔既人做囉.
有負擔唔來做嫁啦,32.5 一粒鐘係依家,養唔到家嫁,
養到家人工要16000蚊個月以上,
有細路更加唔得,32.5唔係D師奶/屋企有環境,真係唔會做佢!

O!e pay和支付寶微信冇分別!
一樣可以過數比朋友D錢,
同埋可以增值!
佢開QR CODE,唔係FOR八達通用,
係FOR你O!e pay 個apps d金額,
到佢出QR CODE用O!epay掃一掃個qr code就比左錢!

與八達通卡冇關!
其實咪姐係o2pay=微信=支付寶比錢方法!

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2017-2-25 09:46 AM 發表
其實Apple pay 係好好用,可以入晒全部信用卡資料,帶一個電話出街,邊張有優惠就用邊張,保安好過android pay,可以放心使用。
3星依家都瓜左柴啦,
依家買iphone嫁啦d人,第2咪lg囉
唔會出3星,會爆炸!再平都唔會有人買!

引用:
原帖由 hwwong 於 2017-2-25 03:15 PM 發表

之前試過信用卡資料被盜, 應該是在酒樓食完飯結帳時被抄錄了資料, 幾日之後... 信用卡中心打電話給我, 問我身在那裡, 我的信用卡正在菲律賓使用中... 犯罪集團真係好猖獗...
所以信用卡要去酒樓櫃檯親自比!望到實

引用:
原帖由 東方紅 於 2017-2-25 09:05 PM 發表

其實死症同抗拒係響時間同手續上,第一,要影印身分證(已經一萬個唔願,不過算數,你話一次性都OK),第二,影完身分證登記銀行後要兩星期先可以完成付款授權(耐唔耐啲?)第三,如果由銀行轉出ࡵ ...
其他支付寶冇O2PAY咁煩,填信用卡資料落個APP度,
就可以增值!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]