註冊 登錄

[本港新聞評論] 港電子支付 使用率不足1成

八達通唔計電子支付?

回覆 引用 TOP

八達通使用率估計99%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 06:30 PM 發表

無知既人成日吹噓大陸好.

其實根本香港就好過大陸好多
樓主成日力捧呆灣,可是呆灣抄襲支付寶推出智付寶,呆灣女皇English tsai,都係用智付寶募集競選資金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xsy940212 於 2017-2-23 09:13 PM 發表

樓主成日力捧呆灣,可是呆灣抄襲支付寶推出智付寶,呆灣女皇English tsai,都係用智付寶募集競選資金
抄咩姐, 支付寶抄paypal

熱門搜尋: 財務公司 旅遊保險 信用卡迎新禮物2014 私人貸款 期指 旅遊保 創業基金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 09:15 PM 發表
支付寶抄PayPal?你真傻定假癲?

熱門搜尋: 婚前檢查 高血壓 牙齒美白 植牙 激光矯視 催眠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 09:15 PM 發表
人地抄,你地English tsai就抄,仲理直氣壯,人地都改佐個名,你地就改一個字

熱門搜尋: 產前講座 媽媽會 親子活動 maternity 兒童傢俬 產後修身

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xsy940212 於 2017-2-23 09:21 PM 發表

人地抄,你地English tsai就抄,仲理直氣壯,人地都改佐個名,你地就改一個字
成個大陸都係抄, 有咩問題?

熱門搜尋: 婚前檢查 高血壓 牙齒美白 植牙 激光矯視 催眠 身體檢查

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 靈機一動 於 2017-2-23 09:10 PM 發表
八達通使用率估計99%
八達通太好用,wechat pay垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 09:22 PM 發表

成個大陸都係抄, 有咩問題?
抄到市值亞洲第一,你就繼續打飛機啦,咁德國發明了汽車,點解全世界要做汽車,都係抄襲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xsy940212 於 2017-2-23 09:28 PM 發表

抄到市值亞洲第一,你就繼續打飛機啦,咁德國發明了汽車,點解全世界要做汽車,都係抄襲
大陸唔抄甘你點睇電視?電視西方發明,你唔好食藥,藥都你西方發明。

大陸99%都抄西方,你唔好打飛機啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-23 09:44 PM 發表

大陸唔抄甘你點睇電視?電視西方發明,你唔好食藥,藥都你西方發明。

大陸99%都抄西方,你唔好打飛機啦。
漢字和粵語邊個發明講返祖國英文啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xsy940212 於 2017-2-23 09:47 PM 發表

漢字和粵語邊個發明講返祖國英文啦
你既漢字你用健盤打既,係西方發明,唔好用呀笨

回覆 引用 TOP

08年申請支付寶Account, 現在累積交易額接近2百萬.

回覆 引用 TOP

香港唔流行網購, 自然用得少.
實體店交易, 當然是現兜兜方便.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mp5123 於 2017-2-23 04:57 PM 發表
外國旅行可以用支付寶,去旅行可唔可以用八達通
2個層面的支付系統根本沒的比較!
支付寶勝!
移動支付!

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。