• 瀏覽: 27,374
  • 回覆: 394
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 04:08 PM 發表

成件事唔係要警察同你主持公道, 只係要佢麻煩, 佢因為一時之氣搞到自己更麻煩我相信佢就會收聲, 因為佢自己都係打工, 唔想煩.
依點我唔係好同意,
因為咁做,成個大佬款咁,
同埋你唔鍾意人姐,其他客可能鍾意佢
咁對人唔係好好
仲有你玩得野,預左唔再光臨啦一定
人地亦有權唔做你生意,到你發火,咪同警察講你攪事

咁對你和自己都冇好處,同埋間7-11可能住係你身邊呢,
你唔幫襯佢,係玩死左自己

引用:
原帖由 東方紅 於 2017-2-24 04:33 PM 發表

問題係啲人既問題, 百達通用咗咁多年, 到今日搭巴士, 仲有大把人上車先搵百達通, 好多師奶都唔鍾意攞出嚟, 係咁用個袋掃呀掃咁.
八達通=【發達通】
小朋友拿左佢,唔洗家長比零用,
成個上流人士咁

引用:
原帖由 9432100587031 於 2017-2-24 04:41 PM 發表

依點我唔係好同意,
因為咁做,成個大佬款咁,
同埋你唔鍾意人姐,其他客可能鍾意佢
咁對人唔係好好
仲有你玩得野,預左唔再光臨啦一定
人地亦有權唔做你生意,到你發火,咪同警察講你攪事

咁對你和自己都冇好處 ...
哦..算啦, 如果你覺得比人咁樣對侍都無問題, 我無說話好講, 因為唔係發生我身上, 其他客人如果講理, 都會企係你個邊,
仲有佢係老闆? 佢有權唔做你生意?

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 04:52 PM 發表

哦..算啦, 如果你覺得比人咁樣對侍都無問題, 我無說話好講, 因為唔係發生我身上, 其他客人如果講理, 都會企係你個邊,
真係冇問題!如果個個投訴,咁香港好多執法GA都好唔得閒!
多一事不如少一事!
好來好去!
下次佢又唔記得有依件事嫁啦!
對事不對人,佢都係打工姐!
你難為過人,人地又未必會歡迎你!
家和萬事興

引用:
原帖由 9432100587031 於 2017-2-24 04:54 PM 發表

真係冇問題!如果個個投訴,咁香港好多執法GA都好唔得閒!
多一事不如少一事!
好來好去!
下次佢又唔記得有依件事嫁啦!
對事不對人,佢都係打工姐!
你難為過人,人地又未必會歡迎你!
家和萬事興
唔..你有你道理既, 但係我就明白香港點解變成黑面之都.
因為都係香港人自己做出黎, 個個服務業都係打工皇帝.

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 04:52 PM 發表

M記7仔果D人入去做,雖然係低人工咋!
但其實佢地咁都去做,屋企環境唔錯,冇負擔先會做
講真要養家都搵份人工高D嫁啦!

有時唔好對人咁,山水有相逢
就算你幾唔鍾意果個人,人地都有家人錫!會有人愛
依個世界係講愛與和平嫁嗎!

引用:
原帖由 9432100587031 於 2017-2-24 05:01 PM 發表

M記7仔果D人入去做,雖然係低人工咋!
但其實佢地咁都去做,屋企環境唔錯,冇負擔先會做
講真要養家都搵份人工高D嫁啦!

有時唔好對人咁,山水有相逢
就算你幾唔鍾意果個人,人地都有家人錫!會有人愛
依個世界係 ...
其實而家唔係叫你無理取鬧嘛, 佢無負擔, 咪留比D有負擔既人做囉.

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2017-2-24 05:05 PM 發表

其實而家唔係叫你無理取鬧嘛, 佢無負擔, 咪留比D有負擔既人做囉.
有負擔唔來做嫁啦,32.5 一粒鐘係依家,養唔到家嫁,
養到家人工要16000蚊個月以上,
有細路更加唔得,32.5唔係D師奶/屋企有環境,真係唔會做佢!

香港行電子支付時間短,
耐D會多D人用。

香港目前冇一家電子支付夠大陸(微信支付,支付寶)方便,香港大小商業支援的實在太小了....來來去去都只8達通!

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2017-2-24 01:29 PM 發表

1個搞你2分鐘, 3個就成個字....

根本上有D人一百幾十又話要LOOK CARD ..... 唔排死就其...
所以,有幾隊揀的話,儘量揀麻甩佬嘅隊,㩒A T M都係

引用:
原帖由 9432100587031 於 2017-2-24 05:08 PM 發表

有負擔唔來做嫁啦,32.5 一粒鐘係依家,養唔到家嫁,
養到家人工要16000蚊個月以上,
有細路更加唔得,32.5唔係D師奶/屋企有環境,真係唔會做佢!
唉...咁有人工好過無啦, 唔講啦, 唔想離題.

引用:
原帖由 good103 於 2017-2-24 05:11 PM 發表
香港目前冇一家電子支付夠大陸(微信支付,支付寶)方便,香港大小商業支援的實在太小了....來來去去都只8達通!
微信支付,支付寶  bad

用淘記, 用信用卡買過一次嘢, 佢記住我張卡個冧把, 記咗入知父寶度, 唔使經我同意?

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-2-24 08:29 AM 發表

消費買嘢食飯八達通唔得? 你係唔係香港人?
原來同人一齊食飯AA制俾錢,都可以用八達通搞掂,唔駛煩無錢找俾人㗎?願聞其詳

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]