• 瀏覽: 1,996
  • 回覆: 39
鋪天蓋地撐七警,指著法官鬧法庭,咁過份!

其實撐七警若果出於同情,無問題。但係撐到好似佢地七人無錯咁,太過份了!

聽果幾條乜7協會代表講,要7警堂堂正正無罪行返出泥。之係當佢地無犯過法啦!你話判得重都有得拗,但當無罪就真係痴L線。顛倒是非到E個地步,真係無恥到極點。

警察打人係唔啱, 但暴徒不是人,應要日日打時時打, 支持7英雄
引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-23 01:40 PM 發表
鋪天蓋地撐七警,指著法官鬧法庭,咁過份!

其實撐七警若果出於同情,無問題。但係撐到好似佢地七人無錯咁,太過份了!

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-23 02:08 PM 發表
聽果幾條乜7協會代表講,要7警堂堂正正無罪行返出泥。之係當佢地無犯過法啦!你話判得重都有得拗,但當無罪就真係痴L線。顛倒是非到E個地步,真係無恥到極點。
咩斷章取義,歪曲誤導, 又一例證

出自生果報導:

"....警察隊員佐級協會主席陳祖光台上發言時稱,已到監獄探望七警,他們精神良好,並表明上訴意願,但擔心家庭經濟負擔和目前形勢對上訴的影響。他指諮詢律師意見後,要尊重司法制度,「我哋要7位同事堂堂正正喺法庭上洗脫罪名,行返出嚟」。協會有信心在法律及經濟上提供支援。 ...."

從法律上尋求洗脫罪名, 原來係錯架?
如果上訴得值, 當然可以堂堂正正行返出來...有咩問題?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-2-23 03:11 PM 發表

咩斷章取義,歪曲誤導, 又一例證

出自生果報導:

"....警察隊員佐級協會主席陳祖光台上發言時稱,已到監獄探望七警,他們精神良好,並表明上訴意願,但擔心家庭經濟負擔和目前形勢對上訴的影響。他指諮詢律師意 ...
點樣堂堂正正? 繼續話段片主角唔係佢地?

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 05:21 PM 發表

邊個話? 昨晚集會有人咁講?

未定罪之前, 講乜都得, 定左罪之後邊個咁講?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-2-23 05:47 PM 發表

邊個話? 昨晚集會有人咁講?
話段片唔係佢地係辯方口供喎,原來做左唔認叫堂堂正正

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-23 02:08 PM 發表
呵呵,而家人地講緊上訴,打到終審庭都同你打,輸梗架?

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 05:21 PM 發表

呵呵,總好過你條胡蘇佬,兩單案,俾人告話唔係自己,告人就認係自己。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 05:49 PM 發表

話段片唔係佢地係辯方口供喎,原來做左唔認叫堂堂正正
咩叫辯護?
原來只可以認罪,唔可以辯護?

[ 本帖最後由 伍皓昌 於 2017-2-23 06:08 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-2-23 06:07 PM 發表

咩叫辯護?
原來只可以認罪,唔可以辯護?
假口供喎,可以咁辯護嘅咩?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-2-23 06:00 PM 發表

呵呵,總好過你條胡蘇佬,兩單案,俾人告話唔係自己,告人就認係自己。
疑點利益歸於原告

同情唔認錯既黑警?以後點教細路!

同情有錯唔認!
以後點教細路,大陸係點有眼見。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]