• 瀏覽: 4,107
  • 回覆: 88
引用:
原帖由 zero!!! 於 2017-2-23 06:07 PM 發表
話件最近發生既時比你地聽,我比樓上個人渣日日半夜蓄意掟野多年。果日我報警話係大埔富盛大廈x樓x室有噪音咁。個差佬打電話來問我係未你報警投訴樓上有噪音。我話,係呀而家重掟緊野有人大叫。差佬話,係未大埔富善 ...
所以你話報警有咩用,以後唔好報啦,自己條命自己解決,拎舊磚頭上去掟佢啦

[ 本帖最後由 亂9咁ban人 於 2017-2-23 07:24 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

為7位英雄抱不平!

有錯唔認~
更攪曬馬……市民係有眼見既,係咪需要磚重下呢。

引用:
原帖由 20168 於 2017-2-23 09:40 PM 發表
有錯唔認~
夠膽就再掟多次磚囉...到時入去同七警坐果陣佢地會好好招呼你......

引用:
原帖由 20168 於 2017-2-23 09:40 PM 發表
有錯唔認∼
磚更係重啦,你試吓擔磚咪知囉,擔磚人工好高。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-2-24 06:59 AM 發表

縳住受害人雙手, 7個警察公開打1個市民!
that is 7鼠!
錯!不是市民!是已判的罪犯!

7 位英雄用犯法保護市民,曾狗用犯法傷害市民!

引用:
原帖由 daimonster 於 2017-2-23 01:45 PM 發表

係丫, 警民關係就此趁機認真檢討一下亦不一定壞事.  

好奇一日樓主去內地, 怕的是如城管的公安還是怕賊.
一定係怕城管啦!攞正牌打人喎

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-2-23 02:35 PM 發表

你吾去挑釁差人,差人得閒理你?你估差人冇事揾事做?

在佔中期間內,我認為差人已經非常克制。

胡椒噴霧,武力清塲,差人都係被迫,龍和道藍精靈清塲一役,我見差人打班柒頭,打到手軟,我更 ...
朱經緯呢?佢一定好得閒。
如果係對持發生衝突,大家有眼睇唔會怪晒警察,E家係講緊7警鎖起人帶去暗角,7 個人對一個還唔到手既人拳打腳踢出埋警棍。就算係7個普通人咁做你都會話過份啦。何況係警察。ED就叫做"非常克制"

綜合以上大家意見,相信法官應該要比三萬警察明確道德觀,7魔上訴後考慮佢地毫無悔意加刑十年以上作起點。

呢度D傻仔著眼只係警察講粗口、有冇非法集會呢D表面野。我覺得最重要既係警察集會其中公開要求辱警罪才最重要,今次係黃金機會,如成功睇下邊個笑到最後?

引用:
原帖由 zero!!! 於 2017-2-23 06:07 PM 發表
話件最近發生既時比你地聽,我比樓上個人渣日日半夜蓄意掟野多年。果日我報警話係大埔富盛大廈x樓x室有噪音咁。個差佬打電話來問我係未你報警投訴樓上有噪音。我話,係呀而家重掟緊野有人大叫。差佬話,係未大埔富善 ...
改善下D鴨利州口音先啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]