• 瀏覽: 4,113
  • 回覆: 88
引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 08:34 PM 發表

佢有減刑嗎?
咁點解係五星期?

七警判咗最高刑罰嘅67%,曾賤超點解得9%?

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-24 08:43 PM 發表

咁點解係五星期?

另一單打警察心口一拳三個月,以胸襲警三個半月,只係淋尿(好大機會只係水)五星期差不多。反觀7魔打人左一粒鐘只係兩年。

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-24 08:43 PM 發表

咁點解係五星期?

刑罰取決於案情的輕重,若果曾xx潑出不明液體導致他人身體受到嚴重傷害,一般刑罰10年以上,但此案件沒有任何人受創傷,如果目標是你或我這類平民百性,最多判守行為了事,5星期判形式上襲警,已算是合理;
七警將一個已制服而上手扣的疑犯,在完全失去自我保護能力的人進行私刑,導致疑犯身心受到創傷,兩年刑期法官已留手了!

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-24 08:54 PM 發表

另一單打警察心口一拳三個月,以胸襲警三個半月,只係淋尿(好大機會只係水)五星期差不多。反觀7魔打人左一粒鐘只係兩年。
俾七個人打一粒鐘仲輕傷?五分鐘已經可以入ICU啦!

肥佬黎俾人掟豬雜案,三被告被告被判9-18星期,三被告其中一個認罪刑期都高過唔認罪嘅曾賤超,點解?

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 09:00 PM 發表

刑罰取決於案情的輕重,若果曾xx潑出不明液體導致他人身體受到嚴重傷害,一般刑罰10年以上,但此案件沒有任何人受創傷,如果目標是你或我這類平民百性,最多判守行為了事,5星期判形式上襲警,已算是合理;
七警將 ...
你自己睇下肥佬黎受襲案點判先講,襲擊一個普通市民,認罪都多過襲警唔認罪嘅曾賤超,仲話無偏幫?

證明柒犯日滾夜滾……廢物棄卒。

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-24 09:08 PM 發表

你自己睇下肥佬黎受襲案點判先講,襲擊一個普通市民,認罪都多過襲警唔認罪嘅曾賤超,仲話無偏幫?
肥佬黎案有三名同謀,犯案時早有策劃,襲擊物是固體物件,受害人身體撿驗到皮膚有紅腫?

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 09:19 PM 發表

肥佬黎案有三名同謀,犯案時早有策劃,襲擊物是固體物件,受害人身體撿驗到皮膚有紅腫?
佔中都係早有預謀,犯案時同樣早有準備

襲擊物係不明液體,如果係火水有可能引致有人傷亡

警方當時正在執行職務維持秩序,向其襲擊等同侵犯公眾安全

曾賤超唔認罪

肥佬黎遇襲案三人事後被肥佬黎嘅護衛制服兼被行使私刑引致受傷,但無被起訴

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-24 09:33 PM 發表

佔中都係早有預謀,犯案時同樣早有準備

襲擊物係不明液體,如果係火水有可能引致有人傷亡

警方當時正在執行職務維持秩序,向其襲擊等同侵犯公眾安全

曾賤超唔認罪

肥佬黎遇襲案三人事後被肥佬黎嘅護衛制 ...
佔中都係早有預謀,犯案時同樣早有準備------是猜測,法庭是講證據的。
襲擊物係不明液體,如果係火水有可能引致有人傷亡-------------之前解釋過。

肥佬黎遇襲案三人事後被肥佬黎嘅護衛制服兼被行使私刑引致受傷,但無被起訴--------------有案件後生,市民協助制服疑犯,是犯罪?

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 09:42 PM 發表
肥佬黎遇襲案三人事後被肥佬黎嘅護衛制服兼被行使私刑引致受傷,但無被起訴--------------有案件後生,市民協助制服疑犯,是犯罪?
將疑犯五花大綁再行私刑叫適當武力?

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-24 10:13 PM 發表

將疑犯五花大綁再行私刑叫適當武力?
七警?

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 10:17 PM 發表

七警?
自己睇新聞啦,姓葉被告事後被佔中糾察用索帶綁住,之後被人襲擊。

無錯,同七警案一樣但係無人被檢控,包括詐病去佔中嘅郭紹傑

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-24 10:25 PM 發表

自己睇新聞啦,姓葉被告事後被佔中糾察用索帶綁住,之後被人襲擊。

無錯,同七警案一樣但係無人被檢控,包括詐病去佔中嘅郭紹傑
沒有證據支持,可以盲目去告嗎?莫非你想話689偏幫肥佬泥?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]