• 瀏覽: 3,433
  • 回覆: 67
屈小姐要搵食,竟然歪理連篇!
http://hd.stheadline.com/news/columns/398/20170221/542942/

1  判刑過重(佢個人意見) = 對執法人員卻百般刁難
    判刑過重只係阻嚇違法的行為,對合法的行為無任何刁難。但屈小姐就話係"百般刁難"。
2  禁止警察罷工係惡法
    警察無罷工權,係對特別行業的規限,係對警隊工作重要性的肯定。暫時亦係香港人的主流意見,不可以叫做惡法。
3  入職條件(例如不能罷工)當做 "無人權"
    警察入職前都知有咁的規定,而警察人工比其他紀律部隊高,亦反映了這個規限。同人權無關!又例如警察當值時要攞時間才可以食飯,亦不涉及人權。

言論自由wor

LZ有講歪理的自由但屈小姐就沒有指正黃絲歪理的自由嗎?
引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-23 09:13 AM 發表
屈小姐要搵食,竟然歪理連篇!
http://hd.stheadline.com/news/columns/398/20170221/542942/

1  判刑過重(佢個人意見) = 對執法人員卻百般刁難
2  禁止警察罷工係惡法
3  入職條件(例如不能罷工)當做 "無人 ...

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-2-23 09:19 AM 發表
言論自由wor
無話唔俾屈小姐講,我奉勸佢"唔好講歪理"。
同言論自由無關!

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-2-23 10:13 AM 發表
LZ有講歪理的自由,但屈小姐就沒有指正黃絲歪理的自由嗎?
屈小姐是本人講歪理,不是指出其他人的歪理!
你唔睇文就搭咀!

廢人明明自己講歪理,就永遠話別人講歪理,警察犯罪要坐監,廢人犯罪點解又唔使!?唔通掟磚放火唔會嚴重過打人!?班雜種狗話咩你地咪話好囉!雜種狗叫你地食屎,我諗你地都毫不猶豫咁食個夠呀!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2017-2-23 10:48 AM 發表
廢人明明自己講歪理,就永遠話別人講歪理,警察犯罪要坐監,廢人犯罪點解又唔使!?唔通掟磚放火唔會嚴重過打人!?班雜種狗話咩你地咪話好囉!雜種狗叫你地食屎,我諗你地都毫不猶豫咁食個夠呀!
你呢個廢人有無睇文先至回應?
唔好憑空講歪理!

屈小姐請你繼續為正義發聲

法律面前人人平等有咩問題!?隻雜種狗亂咁判唔係刁難係咩!?點解掟磚放火社會服務令,打人就兩年!?唔係刁難又係咩!?原來打到人半死行唔郁要抬走就可以判社會服務令,打到人識行識走識自己去報警驗傷仲可以開埋記者招待會,就要判兩年,咁又係唔係狗雜種故意刁難!?

[ 本帖最後由 嘻哈嘻哈 於 2017-2-23 11:01 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

我覺得佢講得好啱
你至係講歪理!

請屈小姐你繼續為正義發聲

引用:
原帖由 lampho 於 2017-2-23 10:44 AM 發表

無話唔俾屈小姐講,我奉勸佢"唔好講歪理"。
同言論自由無關!
每個人都有講歪理ga言論自由

英國人佈處左幾十年咖哪

說人歪理者便是歪理人

論搵食講歪理

怎能不提黃絲帶?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]