• 瀏覽: 19,139
  • 回覆: 390
  • 追帖: 1
+35
引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 01:45 AM 發表

你e+先發覺你自己嘅邏輯唔啱?

系你自己講: "佢想中國做既野 中國就偏唔做"
NO

我唔明點解你要列舉我巳講左好多次既論點

還是你終於明白了?

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 01:20 AM 發表

denmark二戰軍力同瑞士比?
丹麥國土面積小,人口少,二戰死咗only 3000人,而德國入侵時死咗僅僅16個士兵..
其實根本就印證咗如果瑞典冇軍事對抗 ...
姐係你覺得當年德國係怕左瑞士 所以先唔侵略瑞士

係度咁講算啦 出去唔好同人咁講

笑大人個口啊

引用:
原帖由 hyde213 於 2017-2-28 01:40 AM 發表

程度低得緊要

傻仔 美國掌握左金融霸權 等於無限金錢

咁都唔明

而且你連中國而家既問題係缺乏內需 產能過剩都唔知道

而唔係要去發展工業

仲講工業規模 ...
中國嘅gdp內需貢?你以爲一直以嚟中國生產嘅房地產、高鐵、船舶、汽車、手機、電腦...等所有產品最主要嘅消費市場係邊度?
你已經畀一d大紀元之類嘅所謂中國奔潰分析文洗壞咗腦...

傻仔,建立系嗎冇實業、工業能力支撐嘅經濟等於係沙地上面起屋,地基唔穩,好容易冧..
美國嘅印鈔機沒開動一次,其實就系消費緊美國嘅信譽同經濟前景,不過講呢d你唔會明。

引用:
原帖由 hyde213 於 2017-2-28 01:52 AM 發表

姐係你覺得當年德國係怕左瑞士 所以先唔侵略瑞士

係度咁講算啦 出去唔好同人咁講

笑大人個口啊
黔驢技窮乎?

瑞士有軍事對抗能力令到德國有顧慮,而德國不想幾面作戰等同德國怕咗瑞士?

你由頭到尾都唔敢答如果瑞士好似丹麥咁完全冇乜軍事對抗能力,德國係咪都唔會侵略瑞士...

ps, 其實你系呢度嘅表現已經笑大咗好多人個口...

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 01:56 AM 發表

中國嘅gdp內需貢?你以爲一直以嚟中國生產嘅房地產、高鐵、船舶、汽車、手機、電腦...等所有產品最主要嘅消費市場係邊度?
你已經畀一d大紀元之類嘅所謂中國奔潰分析文洗壞咗腦...
...
中國嘅gdp內需貢?

建立系嗎冇實業、工業能力

傻仔 你UP乜野 你學好D中文先講野巴啦

真係唔X唔得

中國人連中文都唔識

唉 你讀多D書先出字啦文盲

最憎人連字都打錯又唔知想講乜咁

引用:
原帖由 hyde213 於 2017-2-28 02:02 AM 發表

中國嘅gdp內需貢?

建立系嗎冇實業、工業能力

傻仔 你UP乜野 你學好D中文先講野巴啦

真係唔X唔得

中國人連中文都唔識

唉 你讀多D書先 ...
內需其實就系內部消費市場...小學雞問題,不過見你突然咁虛心,就教下你。

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 02:01 AM 發表

黔驢技窮乎?

瑞士有軍事對抗能力令到德國有顧慮,而德國不想幾面作戰等同德國怕咗瑞士?

你由頭到尾都唔敢答如果瑞士好似丹麥咁完全冇乜軍事對抗能力,德國係咪都唔會侵略瑞士...:smile_ ...
你呢幾句邏輯上巳錯晒

OK 而家答你 如果瑞士完全冇軍事對抗能力,德國都係唔會侵略瑞士

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 02:04 AM 發表

內需其實就系內部消費市場...小學雞問題,不過見你突然咁虛心,就教下你。
唉 內需 係內部需求呀...

小學雞問題都答錯

洗唔洗教埋你需求係咩意思啊 我諗你都未必識

COME ON 比D水平

引用:
原帖由 hyde213 於 2017-2-28 01:43 AM 發表

你有冇打錯字

邏輯唔岩喎

ANYWAY

就係+陣其實系美國想中國係南海建立導彈基地,所以中國唔應該做?<<-YES 同意

如果美國唔想中國係南海建立導彈基地,按照你嘅講法,中國更加應該大力咁去起多d導彈基地<<-我諗唔到點解美國唔想中國係南海建立導彈基地喎 中國係南海搞軍事化對美國有利
+陣其實系美國想中國係南海建立導彈基地? 笑咗...原來你嘅智商真系冇下限,問下日本同美軍點解唔想中國建立導彈基地啦...
我諗唔到點解美國唔想中國係南海建立導彈基地喎 中國係南海搞軍事化對美國有利 -- 因爲你智商低,所以諗唔到。中國系南海建立導彈基地其實就係一個軍事態度,同美國系日本南韓設置薩德基地同樣道理,而美國根本就對此無能爲力,隻能夠反對。

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 02:09 AM 發表

+陣其實系美國想中國係南海建立導彈基地? 笑咗...原來你嘅智商真系冇下限,問下日本同美軍點解唔想中國建立導彈基地啦...
我諗唔到點解美國唔想中國係南海建立導彈基地喎 中國係南海搞軍事化對美國有利  ...
你諗野都好單純下喎

天真得沒救

難道美國人同你打開口牌

引用:
原帖由 hyde213 於 2017-2-28 02:07 AM 發表

唉 內需 係內部需求呀...

小學雞問題都答錯

洗唔洗教埋你需求係咩意思啊 我諗你都未必識

COME ON 比D水平
執人口水尾都唔知丑..
內需系內部需求根本就係字面解析,而我解析得深奧d,你馬上就唔明。。。
消費市場嘅形成就系需求..你明唔明?
傻仔,你不如講下中國內部需求點樣不足啦...
有需求先有供應,xi

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 02:13 AM 發表

執人口水尾都唔知丑..
有需求先有供應,xi
傻仔

鬼城有聽過嗎

呢個就係供過於求既例子

引用:
原帖由 hyde213 於 2017-2-28 02:15 AM 發表

傻仔

鬼城有聽過嗎

呢個就係供過於求既例子
又嚟呢樣嘢...中國有幾多地方嘅房地產賣唔出呢?咁樓價應該好多年前就暴跌...

引用:
原帖由 hyde213 於 2017-2-28 02:15 AM 發表

傻仔

鬼城有聽過嗎

呢個就係供過於求既例子
傻仔,其實你知唔知2016中國內銷已經占gdp 71%?

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-28 02:13 AM 發表

執人口水尾都唔知丑..
內需系內部需求根本就係字面解析,而我解析得深奧d,你馬上就唔明。。。
消費市場嘅形成就系需求..你明唔明?
有需求 ...
唉 傻仔 你無料就唔好扮四條啦

嚴格講係中國製的產品創造不了內部需求

呢個就係中國而家面對問題

你明唔明 洗唔洗解釋??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]