• 瀏覽: 3,788
  • 回覆: 87
專業議政成員、教育界立法會議員葉建源表示,留意到有報道指,全國政協副主席、前特首董建華指,若曾俊華當選特首,將不獲中央任命。

中央出絕招,封死鬍鬚做特首。

鬍鬚會辦好輕鬆咁答:我又做関長,又做司長,冇理由中央唔信我

又會話:呢D係佢老人家発夢

或者: 呢個咁緊張嘅時刻,乜嘢都有人傳

董伯伯唔似講吓,更加冇澄清,唔似流料,我估呀爺已有滴水不漏安排

勞煩中國最高權力機構政治局開會,得出要捧林鄭的結果,背後一定有一些秘密, 甚或是影響國安的驚天大陰謀。

薯片繼續選下去咪即係做小丑。

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-22 02:02 PM 發表
鬍鬚會辦好輕鬆咁答:我又做関長,又做司長,冇理由中央唔信我

又會話:呢D係佢老人家発夢

或者: 呢個咁緊張嘅時刻,乜嘢都有人傳
薯片吾抵可憐!

但凡一個人自視過高,自信心爆棚時,多數會肆無忌彈,利慾薰心,往往犯下錯誤撞燈。三月小圈子選舉一鑊要起錨, 呢鑊如失敗, 永不超生架!
問佢點頂, 一個傀儡的可憐人.
薯片早前高調眾籌,不如退選 隻草 就走去旅行,係班傻仔乖乖奉獻。

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-22 03:52 PM 發表

薯片吾抵可憐!

但凡一個人自視過高,自信心爆棚時,多數會肆無忌彈,利慾薰心,往往犯下錯誤撞燈。三月小圈子選舉一鑊要起錨, 呢鑊如失敗, 永不超生架!
問佢點頂, 一個傀儡的可憐人.
薯片早前高調眾籌,不如退 ...
以薯片穩陣形作風絕不會自己出來選特首,佢背後一定有高人撐佢參選,若果中央一定封殺佢何必批佢辭職參選,而家睇港澳系統不斷四方八面放風打壓薯片,就知驚佢入到閘會有變數風險。

我想信呀爺確信泛民金主推鬍鬚上位,目的是扯線一個會支持港獨

的特首,分裂國家,所以會不惜代價封殺

引用:
原帖由 marcoctrl 於 2017-2-22 11:54 PM 發表

以薯片穩陣形作風絕不會自己出來選特首,佢背後一定有高人撐佢參選,若果中央一定封殺佢何必批佢辭職參選,而家睇港澳系統不斷四方八面放風打壓薯片,就知驚佢入到閘會有變數風險。
背後 係 中英博弈場所

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-23 12:21 AM 發表
我想信呀爺確信泛民金主推鬍鬚上位,目的是扯線一個會支持港獨

的特首,分裂國家,所以會不惜代價封殺
阿爺 打壓 港獨份子 絕不手軟。

啊董生你都過頭近啦,講少兩句廢話喇唔該。

薯片叔叔都是退選吧啦

引用:
原帖由 大肥大大大 於 2017-2-23 08:05 AM 發表
啊董生你都過頭近啦,講少兩句廢話喇唔該。
長老

港獨自主派人仕時常同台獨分子往來,呀爺點會晤知。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]