• 瀏覽: 1,785
  • 回覆: 19
中國的薄熙來, 劉志軍, 是貪污,.但功績是國家級甚至世界級, 沒半點可怕

那, 全球最高薪糧準, 又貪小便宜, 還要貪污的高尚港人, 正宗庸官代表曾蔭權呢?

很可笑

你先要明白,高級官員喺大陸坐監,同一般市民其實係唔同嘅,每個人當然要為自己所做出的事情付出代價,但對社會有重大貢獻,在世界各地,都會因為錯誤嘅大細,以作出求情,當然會有一啲特殊處理!!

許世友土葬就係一個特殊的處理!!
美國亦都冇將淫賤克林頓總統拉下台,送入監倉!!

好多香港人唔憤氣,對香港進行破壞的小人,就得到中央的庇護,為香港帶來穩定的,反成階下囚!!

皇帝崇禎,信小人,殺良將,亡了大明,也亡了民族!

[ 本帖最後由 狂人甲 於 2017-2-22 04:16 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

國家任命哩d人做特首,咁偉大的領導層係咪盲既?

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2017-2-22 02:43 PM 發表
政治藝術講利益分配,畀佢落場是讓利畀商界販民啫
做實驗,總有意外情況;一個好人,學壞3日;群埋D貪小便宜的人,例如匯標呀,國泰免費考察呀,收無條件捐助果班,好易會放鬆變質的

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2017-2-22 02:43 PM 發表
美國委任的官員, 港英委任的呂樂, 葛柏
中華民國委任的及民選的

也有貪污, 怎計?

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-22 03:16 PM 發表

美國委任的官員, 港英委任的呂樂, 葛柏
中華民國委任的及民選的

也有貪污, 怎計?
中國就數唔到委任的貪污官員,因為中國個個狗官都係貪官,點數?,搵到個清官好話你叻

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-22 01:46 PM 發表
中國的薄熙來, 劉志軍, 是貪污,.但功績是國家級甚至世界級, 沒半點可怕

那, 全球最高薪糧準, 又貪小便宜, 還要貪污的高尚港人, 正宗庸官代表曾蔭權呢?

很可笑
唔係薄熙來唱紅打黑,大媽舞都唔會流行全世界,果然係世界級
曾蔭權確係貪小便宜,要貪就要好似梁振英咁,幾千萬咁貪。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-23 09:59 AM 發表

中國就數唔到委任的貪污官員,因為中國個個狗官都係貪官,點數?,搵到個清官好話你叻
中國劉志軍, 薄熙來

貪到國力爆升, 世界級高鐵, 四縱四橫完成, 重慶成為發達直轄

世界歷史, 從不介意貪官, 更不介意獨裁

只忌垃圾庸官

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-23 10:36 AM 發表

中國劉志軍, 薄熙來

貪到國力爆升, 世界級高鐵, 四縱四橫完成, 重慶成為發達直轄

世界歷史, 從不介意貪官, 更不介意獨裁

只忌垃圾庸官
可能冇E班貪官,個個重慶人都可以搭火箭上太空呢?

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-23 10:43 AM 發表

可能冇E班貪官,個個重慶人都可以搭火箭上太空呢?
民主印度沒大貪官

又不見發達?

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-23 11:37 AM 發表

民主印度沒大貪官

又不見發達?
原來印度沒大貪官。所以冇發達。
中國就個個都係貪官,所以發大達。
好理論,好見識。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-23 01:34 PM 發表

好理論,好見識。
清廉從來不是國家發達因素

最重要就是科技, 工業, 資源搶略, 屠殺異見份子, 人力資源

冇辦法貪曾係由英國教出來一定貪念。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-23 01:34 PM 發表

好理論,好見識。
呢樣真,好多經濟係靠貪污先有咁發達,無人照住商人一定唔投資

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2017-2-23 02:14 PM 發表

呢樣真,好多經濟係靠貪污先有咁發達,無人照住商人一定唔投資
睇泥大家對60年代有水放水,冇水收水時代都好响往。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]