• 瀏覽: 2,319
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-2-22 11:32 PM 發表

you still have not answered my question!
what about other states?
what about salary for HK police and chief executive?
波叔你都on9,已經講咗畀你知美國警察平均收入遠高香港,你要知道每個州嘅具體情況,自己50個州逐個search。

我答你兩次不過系爲咗畀其他網友知道一d情況,再理你等於侮辱自己嘅智慧。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-2-22 08:14 AM 發表

唔只係法官,我地中國 香港特別行政區特首,同班廢柴高官,人工都高過美國總統。
人哋係總統,香港係市長。

香港市長人工遠超美國市長。

香港法官八成系英美公民,香港法官可以吾聽亞爺電話,但不敢不聽老美領事電話

引用:
原帖由 普京大帝 於 2017-2-23 12:23 AM 發表
香港法官八成系英美公民,香港法官可以吾聽亞爺電話,但不敢不聽老美領事電話
sigh, 早應該趕走呢班假髮人,世界上有幾個國家、地區嘅法官唔系當地公民?
香港就係一個怪胎,有呢班假發人存在,點可以期待佢地審判時顧全香港利益?

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-22 02:52 發表
2016年美國首席法管年薪是$260,700 USD, 而馬道立年薪系3.51m 約合$453,350 usd, 參不多是前者兩倍。再比縱觀其他階層�法官,香港法官�年薪都遠高於美國同行。
美國法官必須系美國公民,而香港....
立法嘅功能組別議員,都可以有外國國藉啦。  好彩事頭婆個邊做嘢快,幫梁主席取消國藉嘅個案,做得夠快。。。,
否則,選咗個有外國國藉嘅主席出尼,咁都唔知點算好囉。。。。

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-22 02:52 發表
2016年美國首席法管年薪是$260,700 USD, 而馬道立年薪系3.51m 約合$453,350 usd, 參不多是前者兩倍。再比縱觀其他階層�法官,香港法官�年薪都遠高於美國同行。
美國法官必須系美國公民,而香港....
金管總裁份薪水,
特首嘅薪金,
比老美聯儲局,老美大統領。。
嘅薪酬都高好多。。。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-2-23 08:11 AM 發表

金管總裁份薪水,
特首嘅薪金,
嘅薪酬都高好多。。。
系new york嘅人都知Bloomberg將ny好多地皮益自己友,身家先會越嚟越豐厚。典型嘅政治為自己經濟利益服務。

it is well-paid for improvement.

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-2-23 08:11 AM 發表

金管總裁份薪水,
特首嘅薪金,
嘅薪酬都高好多。。。
師兄踢爆左啦!特首人工高過美國總統,除左私相受受,都諗唔到第二個原因。

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-23 08:51 發表

系new york�人都知Bloomberg將ny好多地皮益自己友,身家先會越嚟越豐厚。典型�政治為自己經濟利益服務。

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-23 08:51 發表

系new york�人都知Bloomberg將ny好多地皮益自己友,身家先會越嚟越豐厚。典型�政治為自己經濟利益服務。
香港都差不多,顧問將土地發展嘅報告資料比地產商攞咗,唔係叫警察,老廉查,由負責嘅地政部門去查。。。,攪咗幾個月,佢地有鬼權去查咩?

有議員在立法會會議廳,攞幾張文件比另一議員睇,位陳生就叫重案去拉人。。。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-2-23 11:37 AM 發表

香港都差不多,顧問將土地發展嘅報告資料比地產商攞咗,唔係叫警察,老廉查,由負責嘅地政部門去查。。。,攪咗幾個月,佢地有鬼權去查咩?

有議員在立法會會議廳,攞幾張文件比另一議員睇,位陳生就叫重案去拉人 ...
但香港警察人薪水均比美國警察低好多,而某位薪水比美國法官高好多嘅假髮乸居然好意思話“they are well paid”。

引用:
原帖由 食指 於 2017-2-22 09:33 AM 發表

好似Bloomberg咁,做幾年ny mayor,年薪only $1但身家馬上由20億變337億。
老懵董做特首,身家又暴漲幾多?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-24 12:10 AM 發表

老懵董做特首,身家又暴漲幾多?
挑.
佢唔做特首,可能身家暴漲更多.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]