• 瀏覽: 1,410
  • 回覆: 19
泛民各個山頭各懷鬼胎。民主黨建議黨內30多個選委「All-in」(全數提名)曾俊華,7名立法會議員更率先提名他。

前主席劉慧卿昨日對該黨做法大潑冷水,並「擔心」反對派為了「造王」而忘記固有原則,更揚言如果「頂唔順」就會退黨。

劉慧卿昨日在其主持的網台節目中,「擔心」反對派因為提名及投票策略上的考慮,而忘記爭取「真普選」、拒絕香港基本法第二十三條立法的原則,更質疑民主黨屬意的曾俊華的政改立場與其他建制參選人的分別不大,反問為何要支持他。

劉慧卿鬧胡志偉冇腰骨

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-22 01:54 AM 發表
劉慧卿鬧胡志偉冇腰骨
鴿籠內鬨

在道德高地講風涼話容乜易。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-22 08:56 AM 發表
鴿籠 內部鬥爭

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-22 09:17 AM 發表

鴿籠 內部鬥爭
唔同建制有中聯辦做統戰部工作。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-22 09:30 AM 發表

唔同建制有中聯辦做統戰部工作。
民主黨由港同盟與匯點合併。
內部分成兩大派,
又細分成耆派及少壯派。
各自山頭,各孕鬼胎。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-22 08:56 AM 發表
卿姐在道德高地?即係話佢講D嘢係正確喇
當然胡志偉堂堂男人俾人媽硬係唔like.......哈哈

投長毛啦

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-22 09:52 AM 發表

卿姐在道德高地?即係話佢講D嘢係正確喇
當然胡志偉堂堂男人俾人媽硬係唔like.......哈哈
你明唔明乜係道德高地?

長毛所做所為我唔同意,但做乜都好,都係一個款,唔會為咗夠票做契弟,真男人也

反對都冇用,民意最高是曾俊華

民意高?劉華發哥民意仲高,但佢地有能力做特首嗎?可以執行一國兩制嗎?

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-22 11:08 AM 發表
民意高?劉華發哥民意仲高,但佢地有能力做特首嗎?可以執行一國兩制嗎?
薯片 係 貪曾愛徒,咁高調眾籌撈油水,。
薯片 唔知會唔步佢後塵 ?

貪曾是一位模範攀權貴特首,包括
高尚的情操 (尤其是官商勾結),
正義的化身 (尤其是徇私枉法)

他對特區的貢獻、

前特首曾蔭權上周五被陪審團裁定藉公職作出不當行為罪成,法官在周一聽取其求情後,指本案嚴重之處,是被告作為特首,是地區首長,不但對市民問責,也對中央問責,市民及中央對他寄予信任,特首需要有誠信,惟被告違反誠信。上訴庭有指引,相關控罪應判處阻嚇性刑罰,以入獄30個月為量刑起點,考慮到被告過往40年的貢獻,一直決意服務香港,減刑10個月,判曾蔭權入獄20個月,惟不得緩刑。

勾結共產黨論罪當豬斬……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]