• 瀏覽: 1,369
  • 回覆: 23
進退失據的民主白痴,棄民主一人一票,要小圈子選舉,提名不被委任的參選人,真是白痴,背叛選民,果然比天收。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2017-2-22 01:21 PM 發表
進退失據的民主白痴,棄民主一人一票,要小圈子選舉,提名不被委任的參選人,真是白痴,背叛選民,果然比天收。
犯聞 未來五年 會玩殘 奶媽

阿爺經常口講要社會和諧, 但實際上唔想建制派親近泛民派, 容乜易兩派聯合反對阿爺對港政策, 香港只可有限民主, 最好建制泛民日打夜打爭吵不停, 你睇前立法局主席民建聯曾育成想參選, 阿爺都唔批, 因為曾育成同泛民𨶹係不錯, 今次鬍鬚曾係百份百建制派, 但想靠泛民票勝出, 理論上佢做特首係可使社會和諧D, 日後政策多D人支持, 應該係好事, 但跟阿爺所希望相反, 看來鬍鬚曾應可入閘但冇機會上位, 大部份建制派部唔敢俾票佢!

引用:
原帖由 anish01 於 2017-2-22 07:06 PM 發表
阿爺經常口講要社會和諧, 但實際上唔想建制派親近泛民派, 容乜易兩派聯合反對阿爺對港政策, 香港只可有限民主, 最好建制泛民日打夜打爭吵不停, 你睇前立法局主席民建聯曾育成想參選, 阿爺都唔批, 因為曾 ...
四個字:本末倒置啊。
我猜: 係阿爺眼中,香港只是一個城市。
而對香港來說,香港就已經幾乎是全部了。
無論你天天遊行日日掉磚晚晚燒煙,對阿爺來說,等於零。對香港本身來說,則是實實在在的傷害。
香港繁榮,自然是錦上添花。香港衰敗,對國家幾乎無影響。
腳踏實地才是香港發展的正確方向。

問題是泛民金主想獨港

引用:
原帖由 anish01 於 2017-2-22 07:06 PM 發表
阿爺經常口講要社會和諧, 但實際上唔想建制派親近泛民派, 容乜易兩派聯合反對阿爺對港政策, 香港只可有限民主, 最好建制泛民日打夜打爭吵不停, 你睇前立法局主席民建聯曾育成想參選, 阿爺都唔批, 因為曾 ...
班激進xx點會聽大台話,依家300柒可控制的跟本唔夠300票,想造王?發夢啦。。。

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-23 01:07 AM 發表
問題是泛民金主想獨港
阿爺確信犯聞背後金主推傀儡薯片上神枱,選舉背後係中英博弈,金主目的是扯線一個會較支持港獨的特首,分裂國家,阿爺睇得通所以會不惜代價封殺薯片
阿爺 打壓 港獨份子 絕不手軟。

引用:
原帖由 tomymt 於 2017-2-21 06:51 PM 發表
好搞笑!葉劉在新聞報導話,據佢知曾曾在教育政策上,又無參與過,....唔知點解教協D提名票比晒曾曾,我想可能他的理念與泛民比較接近啩?葉劉想靠害曾曾?
鄙視教協。
一個日日喊政治口號示威抗議,
與教育完全無關的組織。

引用:
原帖由 xueshanfeihu 於 2017-2-24 07:33 AM 發表

鄙視教協。
一個日日喊政治口號示威抗議,
與教育完全無關的組織。
教協與支聯會關係密切

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]