• 瀏覽: 1,189
  • 回覆: 11
本土黃絲

我係占中黃絲一位,我覺得占中期間淋人水定尿嘅曾建釗抵啦!明明話訓街爭取民主喔,點解走去淋警察水定尿,同埋旺角掟磚班7頭拉咗就要坐監啦!襲擊罪襲警罪喔!

口講警員就話係警員。

我求其FACEBOOK開個account都作到呢篇文

又要做黃絲又要做黑警,兩面不是人

咁恐怖? 仲年年咁多後生仔加入警隊?

而家是否很後悔加入警隊?

幾有意思...我覺得佢講既合情合理,真正理性....
只可以講遇上唔合理不公既事情時,衝動魯莽係人性...
就算係犯下大錯我都會同情佢地....

引用:
原帖由 andysan4 於 2017-2-21 08:55 AM 發表
我求其FACEBOOK開個account都作到呢篇文
老差骨話好明白佔鍾佔旺是文革式批鬥、傳媒渲染和集體催眠。後生好難會係深黃,除非人格障礙,如果唔係,有排捱。

後生個批,得確容易以爲真普選就是“真”

引用:
原帖由 kolicson 於 2017-2-21 08:21 AM 發表
本土黃絲

我係占中黃絲一位,我覺得占中期間淋人水定尿嘅曾建釗抵啦!明明話訓街爭取民主喔,點解走去淋警察水定尿,同埋旺角掟磚班7頭拉咗就要坐監啦!襲擊罪襲警罪喔!

口講警員就話係警員。
看文筆,無可能後生警察寫,因為最後個一句「什麼為前途感到擔憂」衰左,如果改作「我決定辭職」會比較有真實感。

引用:
原帖由 arloadle37 於 2017-2-22 12:49 AM 發表
後生個批,得確容易以爲真普選就是“真”
判斷力咁差,搵佢查案,衰硬。
真黑警唔通係真黑?

[ 本帖最後由 mars1 於 2017-2-22 12:56 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 mars1 於 2017-2-22 12:52 AM 發表

看文筆,無可能後生警察寫,因為最後個一句「什麼為前途感到擔憂」衰左,如果改作「我決定辭職」會比較有真實感。
曾生兩個字已經出賣咗佢啦!老老實實,就算唔認同七警都唔會喺呢個時候落井下石,如果係伙記。

引用:
原帖由 fkylai 於 2017-2-22 08:50 AM 發表 

曾生兩個字已經出賣咗佢啦!老老實實,就算唔認同七警都唔會喺呢個時候落井下石,如果係伙記。
每個人的行文有其獨特性,猶如個人簽名一樣。

雖然是可以模仿,但是小學生在學校第一次冒簽,一看便知小學雞。

假如咁都有人信,嗰個人本身判斷力就是很弱,如果身邊有些這些的人,小心為妙。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]