• 瀏覽: 7,504
  • 回覆: 143
引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-2-21 01:06 PM 發表

係咩!共黨接管香港呀?
共產黨連係香港開支部都唔得。
香港高官冇一個共黨會員,歐美國籍就多。
你返上大陸啦!你咁鐘意受共畜統治。
咁你就唔好又奶共又唔認喇, pp49pp 共奴

引用:
原帖由 vanga 於 2017-2-21 01:11 PM 發表

咁你就唔好又奶共又唔認喇, pp49pp 共奴

http://n2.hk/d/attachments/day_170210/20170210_a19d09a7af76f430f534RqOfwyLMBY20.jpg
你又攞隔夜口水嚟舔呀!

點解有D人睇野一定要對人不對事?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-2-21 13:13 發表

你又攞隔夜口水嚟舔呀!
我、你、你個章、vanga兄等,全部都係中華人民共和國香港特別行政區人,一齊飲東江水,一齊食大陸供應菜肉,齊齊交稅,相親相愛,哈哈哈

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-2-21 01:13 PM 發表

你又攞隔夜口水嚟舔呀!
哈哈, 你一日係共奴, 一世都係共奴
我講事實矣
事實你係奶共嘛
我無符架
哈哈 ...

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-2-21 01:25 PM 發表

我、你、你個章、vanga兄等,全部都係中華人民共和國香港特別行政區人,一齊飲東江水,一齊食大陸供應菜肉,齊齊交稅,相親相愛,哈哈哈
哈哈 ... sky 兄說得對

英國報章報導話英國軍力世界第二, 假如開戰 , 英軍贏解放軍
pp49pp 話 no, 佢話解放軍世界第三, 英軍只是第六

大家看看 , pp49pp 幾愛國愛解放軍 !!!

哈哈 .... 有帖為證

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-21 12:43 PM 發表

咁你呢個本地人對香港有乜貢獻?

我呢個普通小市民除咗交稅同唔駛政府養之外就無乜貢獻可言,所以我無資格批評其他人,你都一樣!
我講公眾人物!

姓董同CY除咗一大堆失敗嘅理由,對香港市民生活上有咩實質幫助?曾生年代香港太平,定係CY時代香港太平?

呢啲咁嘅阿爺寄生蟲,就得到阿爺飼養,但係香港好多人仲係要靠自己搵食架!

曾生做錯野,應該受罰,希望睇在佢對香港嘅貢獻,年紀咁大,唔使坐監!同時公平處理CY 5千萬問題!!

明朝滅亡為借鏡,崇禎皇帝蹤容小人,殘殺良將,搞到民不聊生!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-21 02:06 PM 發表

我講公眾人物!

姓董同CY除咗一大堆失敗嘅理由,對香港市民生活上有咩實質幫助?曾生年代香港太平,定係CY時代香港太平?

呢啲咁嘅阿爺寄生蟲,就得到阿爺飼養,但係香港好多人仲係要靠自 ...
救命,睇得多毒果係咪會失億架?煲呔年代天下太平?咁點解犯民年年都要遊行叫人落台?係咪你承認犯民係班為反而反嘅畜牲?

邊個任內死都唔賣地,搞到地價暴升?
邊個任內死都唔肯起公屋居屋?
邊個任內放縱雙非來港產子,搞到本地孕婦無床位?
邊個係咁Call自由行落嚟,令到日後中港矛盾升級?

CY一上台就叫停咗雙非,點解煲呔任內七年都唔做?
根本CY呢五年都係要收拾煲呔留底嘅爛攤子,係犯民全面不合作搞事之下,有咁嘅成績算係咁啦,仲想點?

講咗幾年都仲係講緊UGL果5000萬,敢問你件事真係貪污嘅,點解澳洲唔告UGL?

今時今日仲死撐貪曾根本就係on9仔同咩陣營無關

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-21 03:28 PM 發表

救命,睇得多毒果係咪會失億架?煲呔年代天下太平?咁點解犯民年年都要遊行叫人落台?係咪你承認犯民係班為反而反嘅畜牲?

邊個任內死都唔賣地,搞到地價暴升?
邊個任內死都唔肯起公屋居屋?
邊個任內放縱雙非 ...
九七年後低失業率,是曾生時代一手建立!!

香港唔搞地產同澳門唔搞賭亦一樣,唔好話會對社會產生咩影響,要問下冇咗會產生咩後果!!

搵食從來都有負面,好似CY呢啲咁嘅小人,自己做唔到嘢,淨係識批評!!

我而家問你地, CY ,為香港邊一個行業創造了發展機會,冇咗地產可唔可以繼續維持香港嘅繁榮?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-21 06:10 PM 發表

九七年後低失業率,是曾生時代一手建立!!

香港唔搞地產同澳門唔搞賭亦一樣,唔好話會對社會產生咩影響,要問下冇咗會產生咩後果!!

搵食從來都有負面,好似CY呢啲咁嘅小人,自己做唔到Ü ...
我反問你一句:假如尼五年煲呔繼續做特首,繼續雙非湧港,繼續唔賣地,繼續官商勾結,繼續地產霸權,香港會比而家好嗎?

香港嘅低失業率係由於大陸開放自由行,將資金帶入香港做旺個市先令香港經濟反彈,如果大陸唔開放自由行,你認為憑煲呔嘅本事有能力將香港帶出沙士嘅困境咩?你知唔知當時幾多人失業呀?

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-21 06:42 PM 發表

我反問你一句:假如尼五年煲呔繼續做特首,繼續雙非湧港,繼續唔賣地,繼續官商勾結,繼續地產霸權,香港會比而家好嗎?

香港嘅低失業率係由於大陸開放自由行,將資金帶入香港做旺個市先令香港經濟反彈,如 ...
唔該你睇下新聞,董建華嘅研究報告都話要增加人口!大家都係中國人,搵唔到食自然返大陸啦!!

曾生管理嘅時候解決到自由行帶來的矛盾,但係CY志大才疏,急功近利,就解決唔到自由行帶來的矛盾,冇本事就唔該唔好坐嗰個位!!

資本主義社會,從來都係官商合作,帶動經濟發展!
冇咗商人,社會乜嘢去推動,政府?共產主義就係明顯嘅失敗例子!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-21 06:52 PM 發表

唔該你睇下新聞,董建華嘅研究報告都話要增加人口!大家都係中國人,搵唔到食自然返大陸啦!!

曾生管理嘅時候解決到自由行帶來的矛盾,但係CY志大才疏,急功近利,就解決唔到自由行帶來的矛盾,冇本事 ...
原來為咗挺煲呔眨CY,你可以接受無為而治、官商勾結、地産霸權,甚至而家成日講嘅自由行新移民都唔緊要,佩服佩服!

原來2012年之前,每年七一、元旦遊行嘅全部人都係俾犯民肥佬黎老點,柒下柒下上街反一個「好特首」?

昔日老點你嘅人,今日你仲咁蠢信佢地?

我好期待幾年後你地為咗反新一任特首將CY捧到上天

唔駛再回我啦,因為我覺得係度對牛彈琴😖😖

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-21 07:19 PM 發表

原來為咗挺煲呔眨CY,你可以接受無為而治、官商勾結、地産霸權,甚至而家成日講嘅自由行新移民都唔緊要,佩服佩服!

原來2012年之前,每年七一、元旦遊行嘅全部人都係俾犯民肥佬黎老點, ...
再講一次,你睇清楚,官商合作經濟發展,改善民生!!

一啲小人除咗識批評乜都唔識,我問你唔搞地產,香港可以搞咩?!

如果冇嘢搞係香港人坐晒屋企等運到?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-21 07:25 PM 發表

再講一次,你睇清楚,官商合作經濟發展,改善民生!!

一啲小人除咗識批評乜都唔識,我問你唔搞地產,香港可以搞咩?!

如果冇嘢搞係香港人坐晒屋企等運到?
唔賣地點搞地產呀朋友?

聽過乜野叫勾地表未?

煲呔時代政府賣地要地產商從勾地表將土地勾出之後再拍賣,假如勾地價不足政府就會收回土地等人再申請。
換言之,當時嘅土地供應主動權係地產商手上,即係地產商可合謀推高地價又或者減少供應,令樓價上升

煲呔時代一直拒絶恢復定期賣地,又無做好開發土地工作,留番D蘇州屎俾下一任特首,而你居然話煲呔有做好份工,好野!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]