• 瀏覽: 7,503
  • 回覆: 143
引用:
原帖由 天劍 於 2017-2-20 04:32 PM 發表
那些會員不是很撐政府官員嗎? 今次反而對曾蔭權落井下石?
上面都冇落 order,班親共PK右點會出聲,落井下石就會。打壓鬍鬚為貪曾2.0, 唔砌9貪曾右點幫到佢地地主人隻狗 - 淋病

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-20 10:04 PM 發表

人總要為自己所做過的,付出代價!!

但係我唔會對曾生落井下石,對一個長期為香港服務嘅人,應該特赦,免坐監!!

我反而關心CY嗰五千萬,會唔會不了了之!中央會唔會放生寄生蟲,對香港完全冇貢獻, ...
父母愛國子女就唔可以出國留學係乜野道理?

今時今日中國嘅成就難道當年出國留學嘅海歸派一D關系都冇?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-21 07:48 AM 發表

小你露寶,愛國時就美帝邪惡思想,小9你送仔女出國留學就海歸有功勞。愛國都要有D骨氣好唔好?唔好成日搬龍門。
慳D啦你!政治同學術都分唔開!

學習別國技術引為己用,古今中外皆如是,點解係中國就變賣國行為?

你要固步自封你嘅事,唔好禍延下一代好冇!

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-21 08:24 發表

慳D啦你!政治同學術都分唔開!

學習別國技術引為己用,古今中外皆如是,點解係中國就變賣國行為?

你要固步自封你嘅事,唔好禍延下一代好冇!
原來上任美國總統奧巴馬細佬娶中國女,現任美國總統特朗普孫女學中文講普通話都係賣國,世界各地人去美國留學都係賣國,我今天長知識了

引用:
原帖由 天劍 於 2017-2-20 08:56 PM 發表

所以話政治殘忍,無論你係建制定反對派,只要涉及利益衝突,就會反目成仇,同盟陣容都狗咬狗。

所以我很少在討論區表示立場,因為無論那一個陣營,都充滿自私狠毒之人
哈哈 .... 誰有膽說自己是好人 ?

我支持佢又要話你知

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-21 07:48 AM 發表

小你露寶,愛國時就美帝邪惡思想,小9你送仔女出國留學就海歸有功勞。愛國都要有D骨氣好唔好?唔好成日搬龍門。
你個章自己都認對住共產黨就即時腳軟兼奶共產黨屎眼, 不如就算罷喇 .... 哈哈

引用:
原帖由 vanga 於 2017-2-21 10:09 發表

你個章自己都認對住共產黨就即時腳軟兼奶共產黨屎眼, 不如就算罷喇 .... 哈哈

哦~原來 你個章 都係親共不反抗之人,中共及港共政府治下良民,失敬失敬

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-2-21 10:39 AM 發表

哦~原來 你個章 都係親共不反抗之人,中共及港共政府治下良民,失敬失敬
無錯呀, 係佢自己親自承認係奶共撚, 無人迫佢架 ... 哈哈

右係E幾件蛋散係到 one two。今日邊個睇場呀?維穩城管。

vanga 係第二條 thread 唔夠講過泥E道吹雞
美鷹立刻出場幫拖
唔好晒時間,搵多兩件城管出泥啦!

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-2-21 04:55 AM 發表

父母愛國子女就唔可以出國留學係乜野道理?

今時今日中國嘅成就難道當年出國留學嘅海歸派一D關系都冇?
我依家同你講唔係出國讀書,係咩國籍,如果真心相信中國好,點解你唔教育在香港或者中國落葉歸根,遠走他方?

外面安排好晒,有晒後路,不顧一切的回國搵着數,大叫愛國愛黨愛港,中國式的愛國??

呢啲所謂愛國愛黨親中人士,除咗一大堆口號,實質對香港有咩幫助,有咩貢獻,講嚟聽吓?

引用:
原帖由 skymachine 於 2017-2-21 08:48 AM 發表

原來上任美國總統奧巴馬細佬娶中國女,現任美國總統特朗普孫女學中文講普通話都係賣國,世界各地人去美國留學都係賣國,我今天長知識了
而家我同你講國籍,我依家同你講落葉歸根嘅問題,我娶個大陸妹,帶去加拿大,唔通我話愛中國!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]