• 瀏覽: 3,803
  • 回覆: 89
引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 04:58 PM 發表

17年係咩案?未聽過。

成年人殺人係判終生,10年以上已叫輕判la
[url]http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170215/56306928[/url]

我講緊販毒,唔好轉移去其他
不過我攪錯年齡(21歲)
在法律上他們已經係成年
但仍然係樓主所講的年輕人

另我說即使係言誤殺都判十年以上
沒有說過謀殺判十年以上
樓主唔好話誤殺同謀殺都唔識分
二者有好大分別

引用:
原帖由 tcy86 於 2017-2-23 05:22 PM 發表

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170215/56306928

在法律上他們已經係成年

沒有說 ...
未成年判社會服務令,成年就17年,大家都係黃絲!即係你屈法官la! 反而7魔判得2年實在太少!不過我好尊重法官決定。但希望佢地上訴時會重判。

[ 本帖最後由 Classico 於 2017-2-23 05:41 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 05:35 PM 發表

未成年判社會服務令,成年就17年,大家都係黃絲,反而7魔判得2年實在太少!不過我好尊重法官決定。但希望佢地上訴時會重判。
我想問香港開埠以來
有邊單未成年顯販毒或謀殺而判社服?
有嘅話唔該post 條link 出嚟
並不是何罪都可輕判

如果七警係黃c 嗰條友就唔會被打
不過七警on 9係都返上車才打

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 04:12 PM 發表

仲有反水貨以胸襲警案坐三個半月!法官根本幫警察!
件豬扒咁醜樣咁要用胸襲警,足令對方心靈終身受損,以後點見人?判終身就差吾多!

單案最後點判呀?

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 04:12 PM 發表

仲有反水貨以胸襲警案坐三個半月!法官根本幫警察!
三個半月?你幫件豬扒坐?

最後咪又係社會服務令。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 03:59 PM 發表

青年罪犯輕判係所有類型都係咁判,你扮唔知冇得野好講。

我就知佔旺有成年人被判刑,佢只係打左差佬心口一下,你冇睇錯,係一下,就被判坐三個月!7魔打左人幾多下?先判兩年?真係好不公!
續下計數?不如用人頭計,一個打一個判24個月,七個打一個就24除7.

咁會吾會公平啲?

每人4個月,共28個月,多咗當豪俾你!

毒果妳都信?

傻都知 老作 啦
引用:
原帖由 tcy86 於 2017-2-23 05:22 PM 發表

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170215/56306928

在法律上他們已經係成年

沒有說 ...

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 03:59 PM 發表

我就知佔旺有成年人被判刑,佢只係打左差佬心口一下,你冇睇錯,係一下,就被判坐三個月!7魔打左人幾多下?先判兩年?真係好不公!
你講果件豬扒以胸襲警,成三十歲,夠熟未?最後都係判社會服務令。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-2-23 08:47 PM 發表
毒果妳都信?

傻都知 老作 啦

班黃c只會睇毒果
費事佢哋話係作假

係講二條佔友因財困(果然黃c有不少窮鬼)
運毒而判17年

初頭法官放生,都要去販毒,都算抵死

引用:

青年罪犯輕判,結果就係再犯法,

13歲時因爆竊案被捕的青年,兩年前在完成感化令後,帶同5支放了炸藥的試管往香港仔警署威脅要引爆,未及引爆已被警員制服。青年早前在高院承認製造炸藥意圖危害生命或財產,以及企圖導致爆炸意圖危害生命或財產共兩罪。 - See more at: http://m.mingpao.com/ins/instant ... thash.6fcFlC6i.dpuf

係啦,我都覺太輕,最好犯咩法都判 終生監禁就最好

反正 對我呢d 良民 無咩影響
引用:
原帖由 tcy86 於 2017-2-23 09:14 PM 發表

班黃c只會睇毒果
費事佢哋話係作假

係講二條佔友因財困(果然黃c有不少窮鬼)
運毒而判17年

初頭法官放生,都要去販毒,都算抵死

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-21 07:41 AM 發表

你令我唸起之前有人揸刀被差佬開鎗爆頭,我講左好多次,差佬放過左就冇人可拉佢地,成個警隊都會影響到!普通市民,尤其未成年,係應該比機會。呢啲周浩鼎自己都講左法律嘅理念,佢已強 ...
放過掟石暴徒,下次會掟死人!

引用:
原帖由 Classico 於 2017-2-23 12:39 AM 發表

其實我唔知你地咩意圖,未成年會輕判係一直已來人所共知嘅事,唔好話掂磚,以往有殺左人都唔洗終生監禁嘅案例。
年輕可以強姦?

青年犯以往案例殺人都唔洗終生監禁,普通犯法唔洗坐有咩出奇?

樓主唔好潛水
再問你香港有那個case係因謀殺而唔洗終生監禁
唔該你post 條link出來證明
唔好將你的幻想當成事實

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]