• 瀏覽: 2,417
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 07:01 PM 發表

秒殺
原來你和黑絲都是不懂英文的
根本內容是一堆跟你我也沒闗係的東西, 在網上由一堆愛生事的人, 意圖叫人關注這堆一廂情願又沒有用的關蚧發

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-24 07:23 PM 發表

根本內容是一堆跟你我也沒闗係的東西, 在網上由一堆愛生事的人, 意圖叫人關注這堆一廂情願又沒有用的關蚧發
風趣

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-20 11:22 AM 發表
有班人在回歸前將對共產黨的害怕無限上綱上線, 鄧小平有見及此, 就承諾給香港有著, 跟回歸前一樣運行的模式, 長達50年之久, 試行一國兩制...
港人不但享有言論自由, 投資經營自由, 出入境自由, 信仰自由, 選擇財產分 ...
五十年不變?可惜董建華在香港經濟改革基本上全部失敗,你唔講!!

九七年前香港係個多元化社會,白天,香港有蓬勃嘅經濟活動,夜間,紙醉金迷,燈紅酒綠,不夜城!!

董建華落台的時候香港是什麼情況?

香港人越嚟越反共,某個程度係生活感受,以前香港人到處都係搵錢嘅機會,今時今日除咗地產仲有咩?

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 07:29 PM 發表

風趣
等如搞港毒的傑青, 一廂情願以為可以得到英揆的贊助搞港毒, 誰知英,美這兩個負債大國已經淪為咀炮國....
港毒的傑青唯有自慰地搞搞新意思

梁振英上台幾下就搞死左電視業,又壓唔住自由行帶來的矛盾!

金融業受到新加坡競爭,越嚟越處於下風!!

舊產業不停俾人瓜分,新產業唔夠人競爭,你叫香港人如何不懷念九七年前香港人的風光!!

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-24 07:23 PM 發表

竟然有人認為同香港人冇關係?

香港成個金融業就係建築係呢條「香港關係法」之上。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-24 07:36 PM 發表

五十年不變?可惜董建華在香港經濟改革基本上全部失敗,你唔講!!

九七年前香港係個多元化社會,白天,香港有蓬勃嘅經濟活動,夜間,紙醉金迷,燈紅酒綠,不夜城!!

董建華落台的時候香港是什麼情況?

香 ...
遇上沙士和大鱷狙擊, 加上毒媒煽動市民反政府, 嚇窒董建華你唔講?
九七年前香港社會怎及現在多元化? 人人都有能力功書教學, 只有把仔女培育成才, 從事多元化事業, 還那裡有港人推仔女去做舞廳過紙醉金迷,燈紅酒綠的日子?
醒下啦舊港人

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-24 08:00 PM 發表

竟然有人認為同香港人冇關係?

香港成個金融業就係建築係呢條「香港關係法」之上。
如果香港好似孟加拉咁窮, 美國佬會不會和你搞關係?
美國佬覬覦中國強大的市場, 才當香港是橋樑, 再搞反共你們就跟這關係一點兒也沾不上

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-24 08:00 PM 發表

遇上沙士和大鱷狙擊, 加上毒媒煽動市民反政府, 嚇窒董建華你唔講?
九七年前香港社會怎及現在多元化? 人人都有能力功書教學, 只有把仔女培育成才, 從事多元化事業, 還那裡有港人推仔女去做舞廳過紙醉金迷,燈紅酒綠 ...
失敗者永遠一大堆理由!

九七年前香港遇到嘅困難少?在當時的港英政府領導下香港人一個一個克服!!

曾蔭權時代,全世界陷入金融海嘯,曾生領導下香港安穩度過!

呢啲就係有能力嘅人,同小人物最大分別,小人只有失敗的理由,有能力人只有成果!!

曾蔭權時代,自由行就冇矛盾嘅咩,曾先生處理得好,事情安穩度過,一到CY手幾下就收皮!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-24 08:13 PM 發表

失敗者永遠一大堆理由!

九七年前香港遇到嘅困難少?在當時的港英政府領導下香港人一個一個克服!!

曾蔭權時代,全世界陷入金融海嘯,曾生領導下香港安穩度過!

呢啲就係有能力嘅人,同小人物 ...
那只是亞洲金融風暴, 不是全世界, 我也曾讚嘆曾生當機立斷, 令香港在亞洲中最快復原。沒有中央作後盾, 曾蔭權能獨擔大旗嗎?
後來在2008年世界金融海嘯, 中國人贏了一仗, 為香港人報仇雪恨, 令歐洲陷入破產危機你又不知道
港英政府領導下是一個一個馴服, 然後就當水魚咁劏,

毛澤東主席說得好: 世界上沒有無緣無故的愛,也沒有無緣無故的恨。

最想講,唔屈香港人反共,好多問題係有客觀環境做造成!

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-24 08:25 PM 發表

那只是亞洲金融風暴, 不是全世界, 我也曾讚嘆曾生當機立斷, 令香港在亞洲中最快復原。沒有中央作後盾, 曾蔭權能獨擔大旗嗎?
後來在2008年世界金融海嘯, 中國人贏了一仗, 為香港人報仇雪恨, 令歐洲陷入破 ...
睇你post簡直似睇緊周星馳嘅喜劇

引用:
原帖由 CCVV@BB 於 2017-2-24 08:33 PM 發表

睇你post簡直似睇緊周星馳嘅喜劇
係咪好開心呢?
我將複雜的問題, 用三言兩語沖淡不進化的人的怒氣, 真的有周星馳喜劇的深度

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-24 07:43 PM 發表
梁振英上台幾下就搞死左電視業,又壓唔住自由行帶來的矛盾!

金融業受到新加坡競爭,越嚟越處於下風!!

舊產業不停俾人瓜分,新產業唔夠人競爭,你叫香港人如何不懷念九七年前香港人的風光!!
因爲中國越嚟越發達開放,香港喪失中國同西方貿易橋頭堡地位,所以風光不再。莫非要怪大陸發展開放?如果唔系自己身上揾問題,衹會怪大陸、新加坡形成嘅競爭太大,到頭來隻會系失敗者。香港最失敗嘅系教育,教出一班黃絲廢青,點會有前途?香港回歸已經系現實,連愛國教育都反,自己自外於一個越嚟越強大嘅市場、經濟體,除咗少數甘心做外國狗,收受外國反共基金接濟嘅人之外,點會有發展前途?

鍵盤翻頁
左右