• 瀏覽: 700
  • 回覆: 6
七警案中各被告被判囚2年,警察員佐級協會接受傳媒訪問,發表聲明表示難以接受,指事件對同事士氣有好大打撃,有好多同事好激動,士氣低落,指會用一切合法途徑行動去助7警取回公道 ...

被問到所指的「公道」是甚麼,他又稱一切犯法行為都不值得鼓勵...

7個打一個, 是誰不「公道」?

打一個雙手被綁的人, 是誰不「公道」?

是誰應該取回「公道」?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-18 07:09 AM 發表
七警案中各被告被判囚2年,警察員佐級協會接受傳媒訪問,發表聲明表示難以接受,指事件對同事士氣有好大打撃,有好多同事好激動,士氣低落,指會用一切合法途徑行動去助7警取回公道 ...

被問到所 ...
你幾時聽過攞件垃圾去打係犯法!?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2017-2-18 07:32 AM 發表

你幾時聽過攞件垃圾去打係犯法!?
你聽過?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-18 11:29 AM 發表

你聽過?
我就係冇聽過先問你,點知你又問返我,其實你識唔識得答問題呢!?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-18 07:09 AM 發表

被問到所 ...
我諗如果差佬搞大罷工一兩個星期既話,香港所有人都會人人自危,包括你同你屋企人

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-2-18 11:50 AM 發表

我諗如果差佬搞大罷工一兩個星期既話,香港所有人都會人人自危,包括你同你屋企人
原來差佬搞大罷工可以係咁大要脅, 咁差佬可以週街搶劫強姦了?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-2-18 03:21 PM 發表
原來差佬搞大罷工可以係咁大要脅, 咁差佬可以週街搶劫強姦了?
咁你咪試下上員佐級人員協會既FB到叫佢地罷工囉,如果差佬真係大罷工既話,又睇下到時你同你屋企人敢唔敢出街囉,咪睇下你同你屋企人會唔會周街俾差佬強姦同雞姦囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]