• 瀏覽: 3,729
  • 回覆: 56
引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-2-18 11:08 PM 發表

既然你們認為差人打人合理及無犯法, 為甚麼差人打人不要明打, 要暗打?
日光日白在人群中, 先叫記者準備影, 差人才打人, 咁才是光明磊落.
為甚麼7警打人咁鬼鼠?
差人下次打人前, 安排日光日白在人群中打人, 先 ...
警察的自制力有極限,踩線如玩火。不是,是放火。

交通警見同袍瘋狂受襲,唯一的有效武力只有手上有六粒子彈的手槍,佢可以點做?應該點做?結果佢點做?

試想想,香港警隊的自制力比較其他地方是怎麼樣?幸福不是理所當然,自由不是必然的,沒有自律,唯有他律。沒有律己,唯有他律。

香港是一個自強不息的地方,迎難而上,提升自己心理質素,提高認知和理解力,別再被聽回來的信息擺佈,看清楚自己的前路,慢慢行,小心跌倒。

[ 本帖最後由 mars1 於 2017-2-18 11:23 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 WongManTak 於 18/2/2017 23:20 發表

執法者知法犯法,判兩年,無問題.
曾建超不是執法者, 七警是執法者.
襲警其實好大罪,你唔知?

引用:
原帖由 x747x 於 2017-2-18 11:28 PM 發表

襲警其實好大罪,你唔知?
襲警大罪??

睇下乜人襲啫

黃屍?駛乜驚,有假髮撚系大廳

你的意志力,極限時間是多少?幾多小時?

引用:
原帖由 WongManTak 於 18/2/2017 23:41 發表

執法者集體知法犯法行私刑其實好大罪,你唔知?
就當罰一倍吧,點解曾建超唔係坐一年?

如果佢坐一年,應該無人嘈七警坐兩年。

引用:
原帖由 WongManTak 於 18/2/2017 23:41 發表

為甚麼執法者集體知法犯法行私刑?
好多法官都話要考慮動機喎,你唔係唔知點解吓嘛?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-2-18 11:41 PM 發表

為甚麼執法者集體知法犯法行私刑?
嚴己嚴人,尺要一把。

引用:
原帖由 WongManTak 於 18/2/2017 23:50 發表

你認為執法者集體知法犯法行私刑可當罰一倍?
人地曾建超明知在人群中行事, 明知有記者準備過程全錄影, 由各記者監控.
7警行事鬼鼠!  
襲擊他人致造成傷害罪最高坐三年;襲警最高坐兩年。

七警罰三年嘅 2/3,曾健超係咪應該罰一年四個月嘅一半(警察知法犯法罰 double),即係要七個月?

不過曾健超係襲擊「一班」警察,均真啲逐個計的話,應該要坐返 10 年 8 年先啱!

引用:
原帖由 WongManTak 於 18/2/2017 23:53 發表

執法者集體知法犯法行私刑是動機
執法者集體知法犯法行私刑, 不在人群中打人, 無預記者準備過程全錄影, 由各記者監控, 是鬼鼠動機.
曾健超喺上面向下倒水,下低啲警察捉唔到佢,莫非又好光明正大?

你呢啲專搬龍門嘅人,真係要先拉低自己智商先可以溝通。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]