• 瀏覽: 3,429
  • 回覆: 58
法官話不認罪但有悔意
呢啲白痴說話都夠膽講
市民大眾明知呢個官亂判…但係我地依然無方法去改變

引用:
原帖由 邊際流星 於 2017-2-19 21:25 發表
我地中國人傳統就有一句說話,先撩者賤,打死無怨
狗官先撩中央者賤,被解放軍打死無怨

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-2-18 10:12 AM 發表

如果你有證據689係根據自己意願而唔係事實嘅話你可去叫維基去上訴
一男子?又想吹水當事實
一男子定一籃子呀
我從來都話毒果專洗人腦
由頭到尾都無證據講過係一男子
毒果請人已經要求天馬行空
一籃子變做一 ...
689以一男子決定違反電管局建議。

香港電視網絡於2014年1月6日就此事提出司法覆核申請。2015年4月24日,港視獲判勝訴。

換法官就不需,要重要有獨立部門去監察制衡D髮人就啱晒
引用:
原帖由 mango178 於 2017-2-17 07:36 PM 發表
回歸最大的敗筆就是沒換法官

引用:
原帖由 resort2 於 2017-2-19 11:43 PM 發表
依家就係無部門可以監察佢地

所以強烈要求成立監察公正機構去監察調查佢地是否公正及有沒有貪污成份
引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-2-20 09:48 AM 發表

依家就係無部門可以監察佢地

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-2-17 11:25 PM 發表
其實點先可以解決呢個漏洞
強政利治

引用:
原帖由 resort2 於 2017-2-19 11:43 PM 發表
終審法院對案件的判詞是對所有法官的監察,律政司在行政有需要將有社會意義的案件,提上訴判罪或判刑,重新確立社會對一些犯罪行為的審判原則和量刑原則,作出合理的判決和判刑以彰顯法治精神,維護公眾利益和社會穩定。

卽自已人玩晒,假設有人收左錢完全無後果負責.........................好制度
引用:
原帖由 mars1 於 2017-2-20 11:55 AM 發表

終審法院對案件的判詞是對所有法官的監察,律政司在行政有需要將有社會意義的案件,提上訴判罪或判刑,重新確立社會對一些犯罪行為的審判原則和量刑原則,作出合理的判決和判刑以彰顯法治精神,維護公眾利益和社會 ...

引用:
原帖由 mars1 於 2017-2-20 11:55 AM 發表

終審法院對案件的判詞是對所有法官的監察,律政司在行政有需要將有社會意義的案件,提上訴判罪或判刑,重新確立社會對一些犯罪行為的審判原則和量刑原則,作出合理的判決和判刑以彰顯法治精神,維護公眾利益和社會 ...
即係終審先係神
但啲判官亂判都唔受到懲罰

引用:
原帖由 ginppl 於 2017-2-18 10:38 PM 發表
有立場,但又扮中立
刑事定罪都有幾個陪審,唔可以亂來
但判刑只有法官話事
唔只架 法官有權決定接唔接証據同引導陪審團討論方向

非常大影響囉

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-2-20 02:23 PM 發表

即係終審先係神
但啲判官亂判都唔受到懲罰
高等法院原訟法庭級別法官的招聘過程,大法官有決定性的權力。

引用:

官官相衛

引用:
原帖由 mars1 於 2017-2-20 02:44 PM 發表

高等法院原訟法庭級別法官的招聘過程,大法官有決定性的權力。
但大法官係司法界自己推舉出黎 小圈子到無輪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]