• 瀏覽: 3,464
  • 回覆: 58
引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-18 02:11 AM 發表

首先,比掟者身份唔影響罪行,而掟肥佬黎條友,係帶住豬雜有預謀行事,判刑比黃教主忽然掟杯重,係好正常。

「知法犯法,罪加一等」又係唔係中國人傳統一句說話?定係美帝嘅發明?
呢D嗎又係黃屍雙重標準囉.

黃教主是專貴的立法會議員,
一言一行都要嚴謹的.
絕不能一時衝動而忽然掟杯的,
(而且我認為是有預謀的).
反而應判更重.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-2-18 04:39 AM 發表

呢D嗎又係黃屍雙重標準囉.

黃教主是專貴的立法會議員,
一言一行都要嚴謹的.
絕不能一時衝動而忽然掟杯的,
(而且我認為是有預謀的).
反而應判更重.
立法會議並非執法人員,一言一行都要嚴謹係職業操守,但不能作為增加刑罰嘅藉口。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-18 04:47 AM 發表

立法會議並非執法人員,一言一行都要嚴謹係職業操守,但不能作為增加刑罰嘅藉口。
立法會議是責任立法.
執法人員都係根據你立既法去執行而已
權比執法人員更大.

不過,又算,
但依家不但不加刑,
而係減刑輕判呀.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-2-18 04:53 AM 發表

立法會議是責任立法.
執法人員都係根據你立既法去執行而已
權比執法人員更大.

不過,又算,
但依家不但不加刑,
而係減刑輕判呀.
判得比打記者重好多喎。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20130109/00176_106.html

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-18 04:59 AM 發表

判得比打記者重好多喎。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20130109/00176_106.html
記者又要保護呀.
咁特首更要保護啦.
襲擊特首播.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-2-18 05:08 AM 發表

記者又要保護呀.
咁特首更要保護啦.
襲擊特首播.
打記者罰幾千蚊,

掟唔中特狗坐14日,仲唔夠?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-2-18 02:03 AM 發表
法官是治港者, 治港者判案, 是基本法法定位置, 你反: 應用在香港的中國法律?
香港法官是治港者, 所以親中人士反對法官就是反中!
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26453422
香港法官是 ...
美國有幾百萬人反特朗普
特朗普是美國民選總統
美國法官否決民主總統命令
美國法律 = 否決民主
美國人民 = 否決民主
你呢啲大話講十次都仲係大話
同一句說話 POST  三次就當真呃到人?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-18 02:11 AM 發表

689根據自己嘅意願去做一個發牌,果一刻佢就係神,無人可以干涉到佢嘅判決
但689都係人,人就有偏見,但就要市民無條件相信689係公平公正?

一男子否決港視發牌咪一樣係咁。

首先,比掟者身份唔影響罪行 ...
如果你有證據689係根據自己意願而唔係事實嘅話你可去叫維基去上訴
一男子?又想吹水當事實
一男子定一籃子呀
我從來都話毒果專洗人腦
由頭到尾都無證據講過係一男子
毒果請人已經要求天馬行空
一籃子變做一男子呢啲天馬行空就當真
掟磚最嚴重果個都係幾個月或判社服
甚至係無罪,呢啲就係我所講嘅亂咁判無人制約到呢班亂判法官
你講得無錯,知法犯法罪加一等
你當掟特首,佔中旺暴掟磚果班人係弱智?
你估佢地知唔知自己犯法?
只會不段搵藉口俾自己去掩飾自己犯法

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-18 04:47 AM 發表

掟杯呢啲犯法野
我作為小市民都知道
知法犯法罪加一等
一而係立法會議員唔知道,點解嘅?

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-2-17 07:18 PM 發表
香港人一直以黎所講嘅三權分立,互相制衡 立法,司法,行政。
基本上係司法統領立法與行政
立法與行政受到社會監督,但係司法就唔受到市民影響
係經歷左佔中旺暴掟磚襲警7警案
大家如果係有雪亮嘅眼睛, ...
至高無上的
仁字髪棺哦

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-2-18 10:12 AM 發表

如果你有證據689係根據自己意願而唔係事實嘅話你可去叫維基去上訴
一男子?又想吹水當事實
一男子定一籃子呀
我從來都話毒果專洗人腦
一籃子變做一 ...
黃絲占中講佐一兩年唔知道犯法?一個成年人唔知道霸街犯法?唔怕,法官大人話唔認罪但有悔意。哩D邏輯我呢d廣州大陸哩真唔明

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-2-18 10:12 AM 發表

一男子?又想吹水當事實
一男子定一籃子呀
我從來都話毒果專洗人腦
一籃子變做一 ...
黃絲占中講佐一兩年唔知道犯法?一個成年人唔知道霸街犯法?唔怕,法官大人話唔認罪但有悔意。哩D邏輯我呢d廣州大陸哩真唔明

引用:
原帖由 bobho 於 2017-2-18 08:33 PM 發表

唔好講話廣州人唔明
我地香港人都唔明啦

"公正的司法"在香港撕裂中佔有很重要的位置,現在愈來愈多人分成兩派, 一派說公平, 一派說不公, 但不論事實如何, 香港正在繼續撕裂.

有立場,但又扮中立
刑事定罪都有幾個陪審,唔可以亂來
但判刑只有法官話事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]