• 瀏覽: 30,447
  • 回覆: 540
  • 追帖: 4
提示: 違規內容已被屏蔽
係美國,一定不會被起訴。最多無左份工。

如果警要坐兩年柒超襲一群警察要坐三年1,旺角用石專掟/襲警暴徒要坐十年

引用:
原帖由 武德鼎 於 2017-2-17 01:59 PM 發表
法治公正? 人唔笑狗都吠
對住D壞人, 唔用暴力, 唔通同佢地講道理呀, 咁不如搵神父去做警察啦,
咁警察唔使用槍啦, 攞本聖經就得啦, 點解D人咁白痴.

何先生不留個腦都有問題的!

以後襲警嗰班可以判十年以上

古有名言,先撩者賤打死無怨!

香港人對法庭狗官快忍無可忍了

引用:
原帖由 woody666 於 2017-2-17 02:08 PM 發表

對住D壞人, 唔用暴力, 唔通同佢地講道理呀, 咁不如搵神父去做警察啦,
咁警察唔使用槍啦, 攞本聖經就得啦, 點解D人咁白痴.
所以咪比人拉囉。
古代人咩你

引用:
原帖由 perkyho 於 2017-2-17 12:57 PM 發表
叫人犯法自己縮個d都為人師表 。
出手個d黃絲都叫佢地係俠。
贊成拉曬所有犯法既人

講得好

咁判咪好囉, 唔係我點教細路 ? 唔通同佢講差人當街打人可以無事咩?

咪輕判左囉 .... 兩年好快過遮 ....

引用:
原帖由 tinnit 於 17/2/2017 12:49 發表
支持警察 !  全港藍絲團結!
支持團結,但其實要做到真係好難,原因並唔係人數唔夠,而係黃絲的思維係唔同政見就係敵人,老土,五毛,親戚朋友老豆老母都無情講。黃絲人用黃絲icon做Facebook相,藍絲人見到最多心中不悅不like. 因為朋友間唔同政見的人一定有,但藍絲人一用藍絲icon做Facebook相,就好大機會比人排斥甚至unfriend. 所以我相信大部份藍絲都因為咁樣費時用藍絲icon,甚至唔敢like支持建制新聞,以免無咗啲朋友。

引用:
原帖由 winglive 於 2017-2-17 13:02 發表

你咁比喻有問題,應該代入角度想想,你喺條亍度比曾健超淋尿你會唔會打佢
師兄,你哩個帶入角度fit曬,道理大家都曉,但做唔做到就另一回事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]