• 瀏覽: 3,218
  • 回覆: 78
而家日日睇報紙只見班候選人點同個1200選委, 之後又係得個班選委投, 最後產生咩689, 759 等

如果一人一票, 大家有得玩. 候選人唔只要同班選委傾, 佢地又要有政策令全港市民接受.  問身邊朋友支持邊個, 佢地大多數話關我咩事

覺得有個1200選委有需要, 因為佢地係代表自己界別, 例如會計界, 佢地當然擔心個新特首有咩政策會照顧到呢班界別既人

如果個個都參選得特首, 長毛話年年每名市民派十萬, 全民住公屋, 在選前任佢吹大議題. 長毛實做到特首

一個社會, 低下階層一定佔多數, 你講既野啱聽, 班低下階層一定投哂佢地

而家代表泛民既胡官, 長毛.  前幾年既公民黨既徐X微, 涼X 傑, AV 仁都有參選特首.  

點解話西環控制,  如果真係西環控制, 呢班人有得參選咩??西環叫個人出黎做就得, 洗乜有特首選舉

利申:自己係一個政治中立既人.

咁簡單,因為佢地想做特首或者幕後操縱,做唔到咪一拍兩散,本來都無

咁樣好賤

反建制班人成日列舉建制做過咩衰野,咁泛民做過咩好事令香港好呢?

引用:
原帖由 會計界選民 於 2017-2-16 11:07 AM 發表
咁樣好賤

反建制班人成日列舉建制做過咩衰野,咁泛民做過咩好事令香港好呢?
就算真係比你一人一票選出黎嘅特首,泛民一樣可以話唔係民意代表

其實選咩人都無用,泛民一樣在立法會乜都拉布,只要佢地唔滿意就拉倒為止

真普選又好, 假普選亦好。根本最唔想有普選就係泛民。佢地做反對派只需反對,份工好易做又有人自動捐錢。
到有真普選,佢地執政就即刻現型。
就算假普選,佢地對住全港市民民意授權代表, 反對都難啲

引用:
原帖由 會計界選民 於 2017-2-16 09:17 AM 發表
而家日日睇報紙只見班候選人點同個1200選委, 之後又係得個班選委投, 最後產生咩689, 759 等

如果一人一票, 大家有得玩. 候選人唔只要同班選委傾, 佢地又要有政策令全港市民接受.  問身邊朋友支持邊個, 佢地大多數 ...
因為要玩支配政治,所有野都要經佢地,唔比市民有選擇權.

你有問題?

你同我講,我地再考慮或者幫唔幫你表達啦!

如果你0既意見對我地利益有衝突,我地唔會幫你表達意見.

相反有利益,我地會推舉你出黎表達,但衰左就係你自己問題,唔代表本黨派.

ps: 香港人就係比d 人吸晒d 時間同資源.

引用:
原帖由 6seven 於 2017-2-16 01:44 PM 發表

因為要玩支配政治,所有野都要經佢地,唔比市民有選擇權.

你有問題?

你同我講,我地再考慮或者幫唔幫你表達啦!

如果你0既意見對我地利益有衝突,我地唔會幫你表達意見.

相反有利益,我地會推舉你出黎表達 ...
政棍亂港

身邊唔少人都俾呢班人洗哂腦

曰日話中央控制

真心問有咩控制香港普遍市民???

痴鋒一直唱衰香港,港獨入埋大學搞宣傳

你話如果喺英國美國,有個IS背景日日在美國大學,傳媒宣傳極端思想,結局如何???

引用:
原帖由 會計界選民 於 2017-2-16 01:57 PM 發表
身邊唔少人都俾呢班人洗哂腦

曰日話中央控制

真心問有咩控制香港普遍市民???

痴鋒一直唱衰香港,港獨入埋大學搞宣傳

你話如果喺英國美國,有個IS背景日日在美國大學,傳媒宣傳極端思想,結局如何? ...
年青人 心智未成熟,較易被人利用

引用:
原帖由 會計界選民 於 2017-2-16 12:33 PM 發表
其實選咩人都無用,泛民一樣在立法會乜都拉布,只要佢地唔滿意就拉倒為止
泛民根本同建制一齊係立法會呃人工,所以建制都係爭唔落

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-16 01:46 PM 發表

政棍亂港
真係有苦自己知,如果我地放權比你D 低B 市民有選擇,我地就無cap 水空間,又失去存在價值。

維有破壞你地同啊爺關系,我地就可以暪上騙下,食晒上面D 資源,又唔洗分比幫手打生打死0既低B市民。

仲可以叫苦,低B市民就好低B咁入錢落我地戶口,一舉兩cap水。

引用:
原帖由 6seven 於 2017-2-16 02:36 PM 發表

真係有苦自己知,如果我地放權比你D 低B 市民有選擇,我地就無cap 水空間,又失去存在價值。

維有破壞你地同啊爺關系,我地就可以暪上騙下,食晒上面D 資源,又唔洗分比幫手打生打死0既低B市民。

仲可以叫 ...
犯聞口號 : 叫人衝,自己縮。

我無留意其他國家,但香港既泛民玩野玩到離哂譜

一句話:
你有得揀,咁我去邊?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]