• 瀏覽: 3,393
  • 回覆: 26
+2
無認知,無原則,無人性,無理性,無朋友。

這些是什麼人?會是五毛嗎?

覺醒吧...靠近客觀......
能夠成就什麼...便去成就什麼......
無認知,無原則,無人性,無理性,無朋友是指呢D嗎?
引用:
原帖由 mars1 於 2017-2-15 04:26 PM 發表

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-2-15 05:28 PM 發表
無認知,無原則,無人性,無理性,無朋友是指呢D嗎?
廢事全部打出來,但係,中國人買香港嘢叫做...

「五毛」這個名詞的產生,為何?

歡迎討論,時政文化。

無分派別,只要收錢做網絡打手替金主辦事就係五毛,在香討好多餅主都係

引用:
原帖由 mars1 於 2017-2-15 04:26 PM 發表

凡與黃人意見不同,或不認同黃人意見,即是五毛!

引用:
你既問題太簡單~

有一群人唔夠人講就靠屈人五毛,標籤持不同意見既人

目的在於:
抹走其他意見、拒絕辯論、將自己既無理"合理化"、逃避內心空虛、自high

非同道者五毛也

本是同根生,相煎何太急。

何謂九毛?

引用:
原帖由 mars1 於 2017-2-15 05:55 PM 發表
「五毛」這個名詞的產生,為何?

歡迎討論,時政文化。
文鬥鬥不過五毛黨
武鬥過不了羅湖橋

五毛係指唔愛港,唔愛國既濕鳩狗賊。

引用:
原帖由 starr 於 2017-2-16 12:15 AM 發表

你既問題太簡單~

有一群人唔夠人講就靠屈人五毛,標籤持不同意見既人

目的在於:
抹走其他意見、拒絕辯論、將自己既無理"合理化"、逃避內心空虛、自high
X2

引用:

樓主似係真心膠, 答下你
傳說中, 中共會請網民發貼支持中共, 每發一貼可獲五毛收入
五毛即"收中共錢支持中共既網民" -> 引申到所有收錢為中共講說話既人

五毛只係一份工作
由工作去推測一個人既性格係一個單純愚昧既方法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]