• 瀏覽: 1,330
  • 回覆: 23
特首選舉提名期今日展開,中文大學新聞與傳播學院學生刊物《大學線》月刊今日公佈,大學生對特首候選人的民意調查結果顯示,有31%選曾俊華,其次是18%支持曾鈺成,32.2%決定全部6名潛在特首候選人都不選,人選包括曾俊華、曾鈺成、林鄭月娥、胡國興、葉劉淑儀及梁國雄;對雙曾評分亦較其他人選高,以1分為最負面,10分為最正面,曾俊華平均分是6.19,曾鈺成則有6.08分,而兩人的支持者分別認為曾俊華最能維護港人利益(61.0%),曾鈺成就最具行政經驗(62.1%)。

再次證明薯片叔叔 講多過做,遇到困難就改口調頭走人,走精面,冇d承擔
犯聞點解唔鬧 薯片叔叔 講大話、語言偽術!
點講呀薯片叔叔政網「假大空」得過吹呢?
犯聞仲撐薯片叔叔上神枱 係攪嘜鬼嘢?

有得揀咩

全部唔揀,即係支持梁特繼續做落去?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2017-2-15 08:43 AM 發表
全部唔揀,即係支持梁特繼續做落去?
長毛參選成了反對派一面照妖鏡,看郭榮鏗、涂謹申之流組成的泛民選委「民主300+」明言不一定把票投給長毛,他們寧可支持曾俊華——一個由地產霸權操縱的曾蔭權2.0,也不投票給民主同路人長毛。特首未選成,民主招牌下的人和鬼已通通現形了。

引用:
原帖由 戴寶兒 於 2017-2-14 10:41 PM 發表
特首選舉提名期今日展開,中文大學新聞與傳播學院學生刊物《大學線》月刊今日公佈,大學生對特首候選人的民意調查結果顯示,有31%選曾俊華,其次是18%支持曾鈺成,32.2%決定全部6名潛在特首候選人都不選,人選包括曾 ...
如果2015政改通過,班學生哥就可以一人一票排隊投票,邊班契弟唔俾你地投票呀?

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-15 03:32 PM 發表

如果2015政改通過,班學生哥就可以一人一票排隊投票,邊班契弟唔俾你地投票呀?
造王者

大學生唔代表智者,大學生代表一群讀過書但無社會經驗嘅,被人煽動嘅

引用:
原帖由 RAy_1982zzz 於 2017-2-15 05:27 PM 發表
大學生唔代表智者,大學生代表一群讀過書但無社會經驗嘅,被人煽動嘅
心智未成熟,較易被人利用

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-16 01:09 PM 發表

心智未成熟,較易被人利用
大學可以每日教你做反!

人都未識做,咩叫尊師重道!

影響影衰其他無分參與,做正路嘅其他人!

如果有參選人, 系政綱夠膽講"趕走班南亞假難民", "打擊水貨客", 一定全港99%人支持. 可惜無一個參選人夠膽掂呢D題目

引用:
原帖由 li-ion 於 2017-2-16 04:17 PM 發表
如果有參選人, 系政綱夠膽講"趕走班南亞假難民", "打擊水貨客", 一定全港99%人支持. 可惜無一個參選人夠膽掂呢D題目
「歧視」假難民,「滅絕」水貨客。

引用:
原帖由 li-ion 於 2017-2-16 04:17 PM 發表
假難民人人都知係邊個黨的律師搞出來。
水貨客係04年某長髮候選人舉牌唔俾執法阻人揾食。
最後自打咀巴,但賴晒落政府度,好高招。

律師既特技,無論有咩錯,都一定系人地既錯!

律師的確應該收好高人工的。
因為佢地出賣既吾系智力,吾系經驗,系人格同做人既資格!

職業無分貴賤,但有分高低,靠出賣公義既人爭取法治同民主,真系傻既先信!
引用:
原帖由 wantatogo 於 2017-2-17 12:07 AM 發表

假難民人人都知係邊個黨的律師搞出來。
水貨客係04年某長髮候選人舉牌唔俾執法阻人揾食。
最後自打咀巴,但賴晒落政府度,好高招。

引用:
原帖由 RITZC 於 2017-2-17 12:45 AM 發表
律師既特技,無論有咩錯,都一定系人地既錯!

律師的確應該收好高人工的。
因為佢地出賣既吾系智力,吾系經驗,系人格同做人既資格!

職業無分貴賤,但有分高低,靠出賣公義既人爭取法治同民主,真系傻既先信! ...
服務對象,保障權貴。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]