• 瀏覽: 3,043
  • 回覆: 59
引用:
原帖由 DaiNippon64 於 2017-2-13 05:03 PM 發表
楊媛婷/台北報導〕
「中國出現盲目的愛國主義,或許和中國人沒有宗教信仰,將宗教的感情都投射在國家上有關。」
哈金小說長期關注移民美國的中國人的心態與生活,最新作品《折騰到底》也反映出中國移民盲從愛國主 ... 不敢反抗
面對老解 ... 反抗 ??

哈哈 ...... 港豬都唔敢喇

移民因為唔愛國?咁好多移左民中國人又最愛中國喎,去到外國俾人歧視先知祖國好,去到外國先知乜鬼民主又係呃鬼,特朗普民主機制上台,佢最反移民喎。

引用:
缺乏宗教信仰  ?
.

自漢唐到現在 , 儒釋道加上祭祀祖先的混合型宗敎 ,
單是佛道的門派分支已是五花八門 , 多不勝數 , 例
如潮汕人士更具典型宗敎色彩 , 直至共產黨執政才
收歛 , 台灣閩南人士可見一班 , 香港 敎會多過 7 11。

.

中國人冇信仰都講得出,淨係佢老美上帝先係宗教信仰咩!?痴孖巾!

唔怪得美國咁多愛國賊啦,原來係盲目愛國。

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-13 09:30 PM 發表

支那奴隸的信仰是 「唯利是圖、嘴巴說謊、雙腿誠實」

歷史上沒有國家是屬於支那奴隸的,所以牠們也不會真愛國,跪舔主人謀取私利倒是常態

支那奴隸的行為表現比較適合用奴性來解釋。
你地阿差到今日都係有種性既奴隸制度既,就唔好笑中國啦。

到你地強姦國阿差有日進化成人類先串中國人啦。

不過以你地阿差黎講,識講人話既又真係少數。

呢位喺美國嘅華人學者唔知有冇信仰呢?
唔知佢認爲自己愛唔愛國?
如果佢愛國又是否盲目?

呢類文痞系樓主呢類倭奴、低等生物嘅最愛。

美國學者?  

美國基本上係個移民國家,除非洲人被賣去做奴隸、中國人被賣去採鑛、同其他難民之外,放喺來自任何國家移民“包括哈金祖先”都一樣。

引用:
原帖由 DaiNippon64 於 2017-2-13 05:03 PM 發表
楊媛婷/台北報導〕
「中國出現盲目的愛國主義,或許和中國人沒有宗教信仰,將宗教的感情都投射在國家上有關。」
哈金小說長期關注移民美國的中國人的心態與生活,最新作品《折騰到底》也反映出中國移民盲從愛國主 ...
樓主標題已經表示(她說的只是書本, 哈金最新作品《折騰到底》)...
中國的宗教信仰及愛國主義是一個搵鬼老作可以吹的
冇文化即是冇文化....連"中國的宗教信仰及愛國主義"是什麼都不知道...
只能拿鬼話出來

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-13 09:30 PM 發表
支那奴隸的信仰是 「唯利是圖、嘴巴說謊、雙腿誠實」
歷史上沒有國家是屬於支那奴隸的,所以牠們也不會真愛國,跪舔主人謀取私利倒是常態
支那奴隸的行為表現比較適合用奴性來解釋。
俾機會你更正

美國佬咁多雙國籍一定有25仔。建議美國取消雙國籍綠卡

乜中國唔拜神?我而家先知中國人無宗教

王國人有信仰呢,

信黨,信政府,信美元。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]