• 瀏覽: 1,703
  • 回覆: 30
以前曾蔭權由財政司升做政務司再做特首

唐唐又係由財政司升做政務司,可惜俾蘋果抹黑搞到冇特首做,變左平民

薯片做左9年財政司,俾林鄭爬頭做左政務司,證明得唔到中央信任,點解佢唔試下做多5年政務司先去選特首?

可能林鄭做一年就腳痛下台,咁薯片咪自動當選lor,搞到依家兩面不是人有咩好?

利申:支持長毛

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
薯片出黎參選特首最好,希望佢選唔到喇,到時特首又選唔到,財政司份工又辭咗,對香港市民都有福了。(做咗咁多年財政司唔覺佢有咩貢獻喎)

引用:
原帖由 son1982 於 2017-2-13 04:45 PM 發表
薯片出黎參選特首最好,希望佢選唔到喇,到時特首又選唔到,財政司份工又辭咗,對香港市民都有福了。(做咗咁多年財政司唔覺佢有咩貢獻喎)
薯片: 有爭議問題馬上退縮,喜依本子辨事,領導能力唔掂。
胡官: 習慣咗 落場做球證,踢前峰睇佢唔係掂
奶媽: 有爭議問題作風口硬心軟,喜擺官威
掃把: 好勝心強唔輸得,處事較實際,
長毛: 喜搞亂,唔成氣候。

第一屆特首都唔係政務司出身,最緊要係辦事能力高,博取到中央信任就得

引用:
原帖由 Deric_Cheung 於 2017-2-13 05:45 PM 發表
第一屆特首都唔係政務司出身,最緊要係辦事能力高,博取到中央信任就得
最近劇情 成堆犯聞派選委 淪落好享受 操縱 小圈子選舉

係喎,點解曾俊華12年繼續留任財政司嘅

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-2-13 06:11 PM 發表
等機會搏上位

佢背後嘅大袋點會滿足

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-14 12:30 AM 發表
佢背後嘅大袋點會滿足
金錢遊戲

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-2-13 06:11 PM 發表
江湖傳聞cy想財爺一職俾波波,可惜上頭唔批...最後由薯片做返

咁你話邊個要薯片留任?

引用:
原帖由 Haibara 於 2017-2-15 10:42 PM 發表

江湖傳聞cy想財爺一職俾波波,可惜上頭唔批...最後由薯片做返

咁你話邊個要薯片留任?
但正路曾俊華可以做政務司,而唔係比林鄭做
其實我都唔明梁振英咁睇好陳茂波,佢地有咩關係

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-2-15 10:44 PM 發表

但正路曾俊華可以做政務司,而唔係比林鄭做
其實我都唔明梁振英咁睇好陳茂波,佢地有咩關係
你睇薯片同cy有幾fd, 咪知點解囉。

有傳薯片四年前見係cy上任,諗住退休添

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-2-13 04:04 PM 發表
以前曾蔭權由財政司升做政務司再做特首

唐唐又係由財政司升做政務司,可惜俾蘋果抹黑搞到冇特首做,變左平民

薯片做左9年財政司,俾林鄭爬頭做左政務司,證明得唔到中央信任,點解佢唔試下做多5年政務司先去選特首 ...
原來唔得中央信任都可以做咁耐財政司,早知叫中央最唔信任既長毛做財政司啦,一定過到中央果關
好似係明報爆唐唐僭建,唔好誤導喎7頭。
淋病選到至講啦。佢腳痛就冇經痛就有佢份

引用:
原帖由 Haibara 於 2017-2-16 01:25 AM 發表

你睇薯片同cy有幾fd, 咪知點解囉。

有傳薯片四年前見係cy上任,諗住退休添
咁即係中央夾硬要曾俊華留任

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-2-16 12:01 PM 發表
咁即係中央夾硬要曾俊華留任
薯片想退休但中央唔俾,又唔俾佢升又要佢對住689,擺明玩9佢啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]