• 瀏覽: 2,709
  • 回覆: 60
話說咁多唔同嘅方案,有唔同嘅人支持。建制粉大多表面支持831,但係心目中又覺得現行方案更好。

咁其實大家鍾意邊個方案?

【利申:我支持現行小圈子多過831同公民提名】

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2017-2-11 19:20 ) 參與人數 4

1. 1200人小圈子選舉(現行)

2 (50.00%)

2. 831小圈子篩選(人大方案)

1 (25.00%)

3. 公民提名(泛民支持但違反基本法)

0 (0.00%)

4. 其他方案(請列出)

1 (25.00%)

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-5 07:46 PM 發表

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170131/19913530

01:20 左右...
呵呵,毒果講野叫人信?你班人仲話香港而家有萬幾個農夫冇資格做漁農界選委添,原來而家假日農夫都算農夫?

引用:
原帖由 lewark 於 2017-2-5 08:32 PM 發表

唔係咁。如果全部提委都係正常。無立場。只看能力政績。如果有兩三個能力相當。亦可信。咁樣一樣有兩三個可以過提委提名。

到時誰做特首就由香港市民決定了。

今次唔可以作為例子。中央講明唔支持薯片。林鄭亦係 ...
中央幾時有話支持邊個,反對邊個?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-2-6 10:34 AM 發表

呵呵,隨機選出黎你就信得過?講黎講去你咪係反共反中央,扮乜野?
一國兩制嘅底線只係「一國」,認同香港係PRC領土已經算。

邊個話要親共?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-2-6 10:36 AM 發表

呵呵,毒果講野叫人信?你班人仲話香港而家有萬幾個農夫冇資格做漁農界選委添,原來而家假日農夫都算農夫?
唔可信唔該提供證據,唔係鳩噏。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-6 03:01 PM 發表

一國兩制嘅底線只係「一國」,認同香港係PRC領土已經算。

邊個話要親共?
你反共咪一早認左佢囉,問你係咪講601選委都係共產黨隻狗聽佢指揮選個廢柴,你又唔認反共只係反601集體意志,原來隨機選出黎先冇集體意志?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-6 03:02 PM 發表

唔可信唔該提供證據,唔係鳩噏。
毒果不可信仲要證據?你咪搵證據證明0.1巴仙GDP囉,呵呵。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-2-6 03:42 PM 發表

毒果不可信仲要證據?你咪搵證據證明0.1巴仙GDP囉,呵呵。
http://www.censtatd.gov.hk/hksta ... 0&productType=8

蘋果唔可信,咁特衰政府可唔可信?

Economic Activity2011201220132014 r2015 r
Agriculture, fishing, mining and quarrying0.00.10.10.10.1
Manufacturing1.61.51.41.31.2
Electricity, gas and water supply, and waste management1.81.81.71.61.5
Construction3.43.64.04.44.7
Services93.193.092.992.792.6
Import/export, wholesale and retail trades25.925.425.024.122.7
Import and export trade21.120.419.719.118.0
Wholesale and retail trades4.85.05.35.04.6
Accommodation and food services ^3.53.63.63.63.4
Transportation, storage, postal and courier services6.36.06.06.26.5
Transportation and storage6.05.75.75.96.1
Postal and courier services0.30.30.30.30.3
Information and communications3.33.53.63.53.5
Financing and insurance16.115.916.516.717.6
Real estate, professional and business services11.311.510.810.910.9
Real estate5.65.85.05.05.0
Professional and business services5.75.75.75.95.9
Public administration, social and personal services16.516.817.017.217.5
Ownership of premises10.310.310.410.510.6
GDP at basic prices100.0100.0100.0100.0100.0

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-7 01:18 PM 發表

http://www.censtatd.gov.hk/hksta ... 0&productType=8

蘋果唔可信,咁特衰政府可唔可信?

Economic Activity2011201220132014 r2015 rAgriculture, fishing, mining and quarry ...
哈哈,一早講左你聽全港菜疏商販聯會都係漁農界選民,即係街市賣菜賣魚都係漁農界,影響全香港人飲食,你拎種菜同打漁既數據呃人?而家香港有幾多人種菜同打魚?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-2-7 01:25 PM 發表

哈哈,一早講左你聽全港菜疏商販聯會都係漁農界選民,即係街市賣菜賣魚都係漁農界,影響全香港人飲食,你拎種菜同打漁既數據呃人?而家香港有幾多人種菜同打魚?
https://thestandnews.com/politics/一定要呃-漁農界60提委-農民漁民冇份選/

自己係客漁農界構成有幾戇鳩。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-7 01:32 PM 發表

https://thestandnews.com/politics/一定要呃-漁農界60提委-農民漁民冇份選/

自己係客漁農 ...
哈哈,你自己昂九咪認左佢,又賴人?以前響新界種菜既菜農,而家大部份去左大陸租地種菜,但係身份上唔屬於農民,而係進口商,咁仍屬漁農界有乜問題?

你班友老作香港GDP只有0.1屬耕田打魚,否定漁農界貢獻,真正昂九。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-2-7 01:48 PM 發表

哈哈,你自己昂九咪認左佢,又賴人?以前響新界種菜既菜農,而家大部份去左大陸租地種菜,但係身份上唔屬於農民,而係進口商,咁仍屬漁農界有乜問題?

你班友老作香港GDP只有0.1屬耕田打魚,否定漁農界貢獻, ...
任你點計,漁農都無可能佔香港5%選委。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-7 02:25 PM 發表

任你點計,漁農都無可能佔香港5%選委。
咪話左你聽香港100%人都要幫襯漁農界,你唔去街市買餸都要去食肆,酒樓飯館唔幫襯漁農界入原料你食得屎。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-4 07:26 PM 發表
話說咁多唔同嘅方案,有唔同嘅人支持。建制粉大多表面支持831,但係心目中又覺得現行方案更好。

咁其實大家鍾意邊個方案?

【利申:我支持現行小圈子多過831同公民提名】
一早話你係奶共撚架喇

anyway .... 恭喜

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-2-7 03:43 PM 發表

咪話左你聽香港100%人都要幫襯漁農界,你唔去街市買餸都要去食肆,酒樓飯館唔幫襯漁農界入原料你食得屎。
醫學界,教育界,地產界,建築界,保險界,規劃界,金融界,會計界等等等等都應該100%喎。酒樓老細,菜檔小販,新界種野的人有無份投漁農界選委呢?無喎。

一人一證,抽簽最公道
無論點吮,都有人唔服
無論吮邊個,都有人針對
無論邊個做,都唔會和諧,唔可以做到實事
既然人既選擇解決不了,等個天來揀
橫掂民主就係可以換人,唔滿意5年之後可以換人(而且700萬人抽簽都幾難連任)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]