• 瀏覽: 2,720
  • 回覆: 60
話說咁多唔同嘅方案,有唔同嘅人支持。建制粉大多表面支持831,但係心目中又覺得現行方案更好。

咁其實大家鍾意邊個方案?

【利申:我支持現行小圈子多過831同公民提名】

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2017-2-11 19:20 ) 參與人數 4

1. 1200人小圈子選舉(現行)

2 (50.00%)

2. 831小圈子篩選(人大方案)

1 (25.00%)

3. 公民提名(泛民支持但違反基本法)

0 (0.00%)

4. 其他方案(請列出)

1 (25.00%)

1200人唔係小圈子,佢代表到好多階級,好多專業人士⋯⋯

堅決反對一人一票,因為群眾大部份講感覺,非理性;

民意只係反映出一種問題,並不是解決問題的方法,一個好嘅政府應該重視民意,但係對民權嘅處理就要相當小心!!

無論任何方案,
去到最後,
只要地球上最邪惡的共產黨唔鐘意,
都可以不委任的,
所以,任何方案都是假的,
最好的方案就是港毒.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-2-4 07:39 PM 發表
無論任何方案,
去到最後,
只要地球上最邪惡的共產黨唔鐘意,
都可以不委任的,
所以,任何方案都是假的,
最好的方案就是港毒.
而家係討論選舉辦法,唔係結果。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2017-2-4 07:38 PM 發表
1200人唔係小圈子,佢代表到好多階級,好多專業人士⋯⋯

堅決反對一人一票,因為群眾大部份講感覺,非理性;

民意只係反映出一種問題,並不是解決問題的方法,一個好嘅政府應該重視民意,但係對民 ...
唔係呀嘛,竟然有人認為1200人代表香港社會?

佔GDP唔夠0.1%嘅漁農界佔選委5%席位?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-4 07:55 PM 發表

照咁計,
綜援L唔應該有投票權啦.

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-4 07:52 PM 發表
而家係討論選舉辦法,唔係結果。
辦法就要講全套,
最後一關是中央委任.

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-4 07:55 PM 發表

好多民意調查其實都係抽樣!

1200人點樣安排,係另外一回事!!

選咩鬼
學足英治時期, 香港市長(港督),是由英女皇欽點的;

但回歸後,既然叫港人治港,加個條件,足40歲的香港人

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-4 08:07 PM 發表
任何能維護港人否決權的方案都是好方案!
最好方案,就是天滅中共.
俾D心機,
繼續日日企街喊啦.

打擂台

引用:

0.1巴仙個數點得黎?又係斷九估?街市賣既野都屬漁農界,影響全港人口日常生活,你以為只有打魚耕田既先叫漁農界?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]