• 瀏覽: 597,206
  • 回覆: 13
  • 追帖: 298
+168
引用:
原帖由 horse2014 於 2017-2-6 06:11 PM 發表

通街都係視頻,你走得去邊。有時,作為一個普通市民,我真係一 d 都唔介意乜野私隱無左,我反而願意將我d 私隱交換我可以晚上三點自由自在係街上好安全咁行。
冇錯,做人行得正企得正,有乜要穩穩藏藏。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-2-7 07:46 AM 發表

呵呵…

狗糧,美國係唔會出嘅,就由其他國家出…

唔係要日本來做咩?

英國人都有做嘢㗎^_^
我從來都唔信美國會為中國人用一分一毫,搶佢就第一優先。

引用:
原帖由 robin_crumbs 於 2017-2-16 03:13 PM 發表

大家喺度討論都係估估下,乜嘢你咁樣講嘢架,滛到你?

引用:
原帖由 qiuwood 於 2017-2-17 11:33 PM 發表

咩嘢尖交差豬島?呢個世界上冇呢樣嘢。
你又同癲人搭咀

引用:
原帖由 lindinwu 於 2017-2-17 11:11 PM 發表

一定有後遺症,
會慢慢浮現,
等看大戲
應該會有大戲!但都會上訴之後,就睇前線警察如何行動,對前線嚟講其實真係唔值得留戀和擁護現時體制,兩面不是人!

引用:
原帖由 qiuwood 於 2017-3-9 08:40 AM 發表

dan兄所言韓國之所謂軟實力在我腦中留印象嘅只係一班蛇腰女一起跳扭蛇腰舞,腦走洗唔到,反而係一剎那間血液會谷落細路度,呢類何來是軟實力,係硬實力吧!
哈…精彩至極!神回!

引用:
原帖由 singsingcat 於 2017-3-9 04:42 PM 發表

好,以後舉手不回
當忍屎忍尿啦!

引用:
原帖由 horse2014 於 2017-3-9 07:59 PM 發表

講得好正。好有中國忍美國忍三十年果種心情。
係師兄講得正,三十年嘅「忍」真是非常人所能,而能有此「耐」可以想像得到中國必定會由共產黨帶領下吐氣揚眉。

引用:
原帖由 烏咀 於 2017-3-9 11:51 PM 發表

以前重未去除黃色思維時,真係覺得共產黨好撚烏龜同無能只會打嘴炮,但而家回想,國家各方面如經濟軍力都未發展起上嚟未有實力,除咗忍之外,真係無咩可以做到.
而家眼見同文同種既呆灣,俾民主糖衣毒藥 ...
鄧小平講(穩定壓到一切)真係說出了中國必須要堅持的方針,中國有56個民族,冇一個絕對強勢執政黨好容易又回到七國咁亂嘅時代。

引用:
原帖由 lindinwu 於 2017-3-10 07:58 PM 發表

因住比人鬧
連屎帶尿一齊忍,忍住呀K兄

引用:
原帖由 lindinwu 於 2017-4-2 12:55 PM 發表

乜你講嘢咁抵死嘅

😆俾你講咗先

的確抵死!咁到肉嘅!

引用:
原帖由 崇拜五羊皮 於 2017-4-25 09:53 PM 發表

壓不住怒火
不要怒,何必呢!嗰d跟本不是人話!

引用:
原帖由 sunntis 於 2017-5-6 01:59 PM 發表

教育唔好太擔心, 全世界問題一樣.

千萬不要學外國搞咩質素教學, 開心教學.....因為無人諗過呢D教學方式即向富人送利益!
寒門再難出貴子! 無得讀書上升之路, 社會問題比房屋仲大.
一睇到呢個話題就火滾!香港教育界班斯文敗類!藉口多多!我真係懷疑佢哋係咪利益輸送?,點解小學入學面試要收?要睇?咁多學習各式各樣證書?係咪要家長送個狀元入去俾佢教?

唔好意思!離題了!

引用:
原帖由 kallan 於 2017-5-20 12:14 AM 發表
聲明一下
不知不覺,這帖又快200頁,大國博弈又快完結,個人感覺維持一個帖是非常吃力的,本來上網討論變成一種職責去維持,
故此並沒有動力去開第三版,所謂見好就收,休息番一兩個星期再作打算。
故此大國博弈沒 ...
衷心多謝k兄!兩年多花了多少心神啊!辛苦哂,休息過再會,後會有期👌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]