• 瀏覽: 1,711
  • 回覆: 34
發展棕地農地都遇到反對(但是政府遲早都要處理), 不如將盈餘用來填海造地(維港以外之地)建屋, 既可以增加就業發展經濟亦可以解決市民住屋需求。
當經濟不景氣時可說是強心針, 見效快。

[ 本帖最後由 michaelsh 於 2017-2-1 06:08 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 skytra 於 2017-2-1 06:19 PM 發表
泛民實找個市民拿法援 告政府 填海破瓌環境

官司有排打

益左班泛民
此類官員真的不要害人害物, 應該辭職讓想解決問題的人為香港服務。

當然所謂的泛民亦要為他們自己的立場負上責任, 下次市民會作選擇。

如果怕反對不去做, 市民根本不知那些反對者的真實行動, 市民在下次選舉時就會如常投票, 惡性循環,清閑的官和掛牌為民請命的議員將會到處都是。

一日有法援制度, D錢最後一定會去晒攻民黨劣C度
引用:
原帖由 michaelsh 於 2017-2-1 06:07 PM 發表
發展棕地農地都遇到反對(但是政府遲早都要處理), 不如將盈餘用來填海造地(維港以外之地)建屋, 既可以增加就業發展經濟亦可以解決市民住屋需求。

你是新來的嗎? 飯民次次衰嘢做盡, 但一到選舉前就會有毒霉炒作新聞配合, 班黃絲奴才就會乖乖歸位啦
引用:
原帖由 michaelsh 於 2017-2-1 06:30 PM 發表

此類官員真的不要害人害物, 應該辭職讓想解決問題的人為香港服務。

當然所謂的泛民亦要為他們自己的立場負上責任, 下次市民會作選擇。

如果怕反對不去做, 市民根本不知那些反對者的真實行動, 市民在下次選舉時 ...

不如填海呀

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-2-1 07:13 PM 發表
你是新來的嗎? 飯民次次衰嘢做盡, 但一到選舉前就會有毒霉炒作新聞配合, 班黃絲奴才就會乖乖歸位啦
你應該配服炒作新聞的人, 有能力引導大眾的投票結果。 不是嗎? 很高的能力, 你不會, 政府官員不會。 讓你所謂的炒作新聞的人管治比較好。

引用:
原帖由 martin101 於 2017-2-1 07:31 PM 發表
不如填海呀
👍👍👍

引用:
原帖由 michaelsh 於 2017-2-1 07:36 PM 發表

你應該配服炒作新聞的人, 有能力引導大眾的投票結果。 不是嗎? 很高的能力, 你不會, 政府官員不會。 讓你所謂的炒作新聞的人管治比較好。
保皇粉就係咁樣,從來唔檢討點解蘋果咁多人睇,文匯大公冇人睇。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2017-2-1 07:36 PM 發表

傷身的梗係多人鍾意啦,你試吓問人鍾意食牛扒定食齋,鍾意睇咸嘢定睇佛經?

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-2-1 07:55 PM 發表

傷身的梗係多人鍾意啦,你試吓問人鍾意食牛扒定食齋,鍾意睇咸嘢定睇佛經?
你的比喻不正確。

你應該問睇咸野你喜歡見到的都是豬扒或是性感尤物?本質一樣但是不同的表達, 你喜歡什麼?

[ 本帖最後由 michaelsh 於 2017-2-1 08:04 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 michaelsh 於 2017-2-1 06:07 PM 發表
建咩屋呢?呢到有好多人話大陸好好,唔駛十年,好多人會爭取永久入返大陸戶籍,大陸永久居留,人口會急降至少三成,起來養老鼠呀?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-1 07:39 PM 發表

保皇粉就係咁樣,從來唔檢討點解蘋果咁多人睇,文匯大公冇人睇。
什麼保皇粉?支持政府覓地建屋解決住屋問題係保皇?
我唔覺中意睇蘋果嗰D係人

引用:
原帖由 glycine 於 2017-2-1 08:12 PM 發表

建咩屋呢?呢到有好多人話大陸好好,唔駛十年,好多人會爭取永久入返大陸戶籍,大陸永久居留,人口會急降至少三成,起來養老鼠呀?
想得美呀你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]