• 瀏覽: 4,985
  • 回覆: 47
引用:
原帖由 白沙灣 於 2017-2-2 08:25 AM 發表

增一個台..憎佢全部..
只望佢快快汁粒..唔洗眼"源"
它的英文台大部份時間都播中央電視台攝制的特輯, 非常高水準。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-2 09:58 AM 發表

它的英文台大部份時間都播中央電視台攝制的特輯, 非常高水準。
中央電視節目好多都拍攝得唔錯。

引用:
原帖由 hkyclui 於 2017-2-2 10:48 AM 發表

中央電視節目好多都拍攝得唔錯。
港台有責任做好後期制作, 始終是官方喉舌。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-2 10:55 AM 發表

港台有責任做好後期制作, 始終是官方喉舌。
港台收政府錢但又不停唱衰政府,真是一個奇怪組織。

引用:
原帖由 hkyclui 於 2017-2-2 11:37 AM 發表

港台收政府錢但又不停唱衰政府,真是一個奇怪組織。
有編採自主上方寶劍, 被壞人濫用

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-2 12:12 PM 發表

有編採自主上方寶劍, 被壞人濫用
好似明報老闆咁,有權比錢,無權去過問編採方針。  但是一的爛報如毒果等又見唔到同一樣事情可以發生。

個人鬧政府無所謂,但有正義感的人應該爭奪這個公營電台發聲。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-2-2 02:04 PM 發表
如果可以比正反雙方可基於公平去發聲再由公眾自己判斷咁就緊是無問題,但呢個台好明顯唔是,根本又是為反而反。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-2-2 02:04 PM 發表
病入高盲..舞得E啦

引用:
原帖由 白沙灣 於 2017-2-3 10:17 發表

病入高盲..舞得E啦
唔醫就等死;不如死馬當活馬醫,或許有轉機。

引用:
原帖由 hkyclui 於 2017-2-2 12:31 PM 發表

好似明報老闆咁,有權比錢,無權去過問編採方針。  但是一的爛報如毒果等又見唔到同一樣事情可以發生。
所以我喜歡看電視新聞, 因為有廣播管理局(該局已於2012年4月1日與電訊管理局合併為通訊事務管理局)。
監管, 只能如實報導, 不得作新聞。
但爛報如毒果因誹謗罪, 被人多次告入也不被封館, 真是香港怪現象。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-5 08:05 AM 發表

所以我喜歡看電視新聞, 因為有廣播管理局(該局已於2012年4月1日與電訊管理局合併為通訊事務管理局)。
監管, 只能如實報導, 不得作新聞。
但爛報如毒果因誹謗罪, 被人多次告入也不被封館, 真是香港怪現象。
呢啲就是香港失敗之處。香港其實是有須要為二十三條立法。

引用:
原帖由 hkyclui 於 2017-2-5 23:08 發表

呢啲就是香港失敗之處。香港其實是有須要為二十三條立法。
精句!可惜香港政府辦不到,是永遠辦不到。2047一國一制,就唔使立23條啦。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-1-31 01:30 PM 發表
年初四上午無意中看港台33,是大陸所拍,介紹中華文化的節目;一套少林功夫、一套民間工藝。製作十分好,原片用英文字幕與英語旁白。相信是大陸向世界推廣的節目。

不錯RNHK ...
支持樓主

引用:
原帖由 lindinwu 於 2017-2-6 01:19 發表

支持樓主
謝你!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]