• 瀏覽: 66,549
  • 回覆: 675
  • 追帖: 7

引用:
原帖由 與民為敵 於 2017-1-20 08:29 AM 發表

最緊要有得比較, 香港人唔係傻嘅

【本報港聞部報道】林鄭月娥及曾俊華先後舉行記者會,發表參選演講。中大政治與行政學系高級講師蔡子強接受《成報》訪問時形容,曾俊華的競選宣言是香港史 ...
主要因為受眾對象唔同。你覺得奧巴馬係好總統,好多人覺得特朗普先係佢杯茶。

薯片叔叔有爭議嘅話題都唔見影,三司十一局好似得兩司同特首做緊野。基本都CY提出林鄭補鑊執行。財政司身為土地開發委員會都唔知發生緊咩事。
又系唔做唔錯有爭議嘅問題唔掂,留返俾人做。

曾係庸才庸係曾,蛇頭鼠眼鼠頭蛇,
貪威識食識威貪,高薪厚職厚薪高,
不求有功有求不,但求無過無求但,
乜都唔做唔都乜,乜都唔改唔都乜,
得過且過且過得,參選特狗特選參。

叫佢收工啦,成日計錯數,又孤寒,連電費都cut,佢做特首,冇運行

引用:
原帖由 與民為敵 於 2017-1-20 08:29 AM 發表

最緊要有得比較, 香港人唔係傻嘅

【本報港聞部報道】林鄭月娥及曾俊華先後舉行記者會,發表參選演講。中大政治與行政學系高級講師蔡子強接受《成報》訪問時形容,曾俊華的競選宣言是香港史 ...
點解你幅車頭相藐嘴藐舌

[ 本帖最後由 DonnyK600 於 2017-1-20 09:23 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

反港獨,點算最好?

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-1-20 09:17 AM 發表
薯片叔叔有爭議嘅話題都唔見影,三司十一局好似得兩司同特首做緊野。基本都CY提出林鄭補鑊執行。財政司身為土地開發委員會都唔知發生緊咩事。
又系唔做唔錯有爭議嘅問題唔掂,留返俾人做。

曾係 ...
無驚無險,又到五點

佢文膽係邊個呀?

如果泛民唔係推倒政府改方案,曾俊華今屆可以做特首啦,而家講呢啲?!

收工啦!玩夠啦!

引用:
原帖由 藍泡泡3 於 2017-1-20 09:22 AM 發表
其實戇9曾搞咁多做乜,決定權響中央度,佢唔係唔知呀嘛
咁咪又係俾班飯民有借口,下屆繼續反政府

香港人厭倦政治鬥爭, 好想休養生息.

689 DQ完梁游就算啦, 仲想DQ埋另外4位, 連葉劉都說"去得太盡".

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]