• 瀏覽: 6,408
  • 回覆: 80
引用:
原帖由 sosialwong 於 2017-1-19 07:01 PM 發表
前財政司司長曾俊華周四宣佈參選,其競選團隊不論男女齊齊帶上薄荷綠領呔或絲巾…

胡 鬚 佬 班 底 大 晒 冷:smile ...
風繼續吹 . . . . .

引用:
原帖由 清風水靜 於 2017-1-19 10:38 PM 發表

夠票入閘.......老闆先會現身.........否則站錯隊會好麻煩.......!!
商家唔收益......都最少唔好拉仇恨嗎......知道同見到是有分別....!!

聰明的商家票......就未必會做提名人........因為提名人要簽名支持. ...
師兄講得好!好有道理夠晒清楚

引用:
原帖由 清風水靜 於 2017-1-19 10:38 PM 發表

夠票入閘.......老闆先會現身.........否則站錯隊會好麻煩.......!!
商家唔收益......都最少唔好拉仇恨嗎......知道同見到是有分別....!!

聰明的商家票......就未必會做提名人........因為提名人要簽名支持. ...
名單不斷會出,好似范太今日就自動蒲頭,下月3日就見到唔少人啦,同樣地,薯片一樣會見到有名單出黎支持佢.

即港英餘.....

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-1-19 10:49 PM 發表

名單不斷會出,好似范太今日就自動蒲頭,下月3日就見到唔少人啦,同樣地,薯片一樣會見到有名單出黎支持佢.
犯婦人是老江湖.........相比老鼠曾聰明..........北京有眼睇......!!
幫到手.....有好野一定預你一份.....中間的利益關係.....北京根本不想看...也沒時間去理.....!!
北京只會睇大局.......支持你入閘....不等同支持你成為特首....是有分別....有的人想隱藏.......!!

現在無人敢寫包單...........一定等侯入閘之後....!!
從入閘人數....就可以知道泛民票的價值有幾多........!!
二人以下........泛民的票會變成垃圾....!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2017-1-19 11:01 PM 發表

犯婦人是老江湖.........相比老鼠曾聰明..........北京有眼睇......!!
幫到手.....有好野一定預你一份.....中間的利益關係.....北京根本不想看...也沒時間去理.....!!
北京只會睇大局.......支持你入閘....不等 ...
入閘票,咁多屆選舉,從未試過全部出動,已係規律,決戰在暗票.

引用:
原帖由 威廉PO 於 2017-1-19 07:10 PM 發表
又AO治港。。。慘了。
總好過官自大呀!
一陣起固宮!
一陣起紫金城!
市民冇得投訴!
冇得話唔比起!

等於當年cy班底輸晒,除非揾到林鄭黑材料,否則都係陪跑

引用:
原帖由 tinnit 於 2017-1-19 07:06 PM 發表
李國寶,梁家傑,莫乃光,戴耀庭...企咗喺邊度
林鄭果邊嘛。

支持財爺多數財金界人,兩個女AO都係比較林鄭有鳴煒及陳GC。

黎高1981年起做"政務主任",李則1974年起做"行政主任",到底AO個名幾年起改為政務主任?好似好多報導都寫錯CV。。。

我記得就2000年後才改做政務主任。

最大政績:  不敢得罪犯民 未敢交惡!

Donald 2.0 有冇考慮過向港獨犯民攞咗票後  係要還的!

John曾要明白一點,
港獨犯民唔係要你管理好香港,
事實係要你帶領香港去反中央
!

引用:
原帖由 kopandem 於 2017-1-19 10:42 PM 發表

林鄭只是開記招宣布參選,人日年初七先有造勢大會,到時必定有好多政壇巨星參加。
今次大選可能有派利是拉票。

咁好似財爺較有利,至少他籌旗應會方便D。

但選舉經費個個都係咁多。

如果有人派張無銀碼的支票的利是,咁應該點做?

引用:
原帖由 onne 於 2017-1-19 11:29 PM 發表

總好過官自大呀!
一陣起固宮!
一陣起紫金城!
市民冇得投訴!
冇得話唔比起!
中央試下佢頂唔頂得住比人批鬥姐,林鄭好少遇咁強硬問題。將來做了特首,上面萬一又下聖旨起故官,一定唔少得被批鬥呢樣野。

今次無爆大鑊,算係合格掛。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]