• 瀏覽: 9,591
  • 回覆: 155
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-20 10:24 AM 發表
認為要全面回歸, 根本是錯誤思想

世界歷史, 工業西方強國, 殖民主義令到主權國強盛

從木人都係搶略資源, 當地無力反抗, 令主權國受惠

現在中共中國做到了

怎樣沒用?
我一向認為在共軍工作裡 , 駐港共軍是優差

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-19 09:19 PM 發表

挑,西九用億幾公帑買艾老味藝術品有冇咨詢?你有冇睇過西九管理條例十九條?邊個話一定要咨詢完先做得?

既然M+既乜春現代藝術館都可以起,故宮文化點解唔得?識唔識故宮文物同大英博物館同羅浮宮同一水平? ...
現在沙田文化博物館都大把人去睇
就因為太迫人,才有建大館的需要

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-20 11:19 AM 發表

現在沙田文化博物館都大把人去睇
就因為太迫人,才有建大館的需要
果條友冇文化咪以為博物館冇人睇,我去親大英博物館同羅浮宮都人逼到死。

箭兄明白你苦心

但要記住, 小黃人是一班無恥, 盲反, 沒思想, 跟肥佬黎一套行的屍骸

不應向他們示弱

成班乖乖接受中共統治, 乖乖交稅, 飲東江水, 用中國電
基本他們正傻仔一堆

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-20 11:22 AM 發表

果條友冇文化咪以為博物館冇人睇,我去親大英博物館同羅浮宮都人逼到死。
香港被稱為文化沙漠都拜佢地所賜

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-20 11:58 AM 發表

蛇齊餅粽不及人民幣,好多明星,專業人士,中産老板都被人民幣統戰了,但中共對平民冇興趣
如果中共從自己荷包拎每月一萬人仔派俾我哋,cy咪cy囉。 又㩒住荷包,又想人聽話,點得呀。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-1-19 11:57 發表
自許家屯開始,北京只顧與香港富豪打交道,對基層不屑一顧,尤其是對死忠左派棄如敝屣,使基層愛國人士對中共心死。

支援辦 ...
香港人係無膽,但不是傻㗎。

引用:
原帖由 paploo 於 2017-1-20 09:07 PM 發表

如果中共從自己荷包拎每月一萬人仔派俾我哋,cy咪cy囉。 又㩒住荷包,又想人聽話,點得呀。
哈哈 ... 正是 .... 錢又無得派, 689 咁又做了 5 年 , 誰說唔得 ?

哈哈 .....

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-20 09:58 PM 發表

問題糸中共唔想紀戰平民
如果我哋收順啲,會唔會有幫助?

全世界的人,不管國家多窮,都不會侮辱自己國家及國民。

美國人罵特朗普,但不會罵美國,更不會憎惡美國人。

就是菲律賓人,他們也知愛國。

只有香港人有憎恨國家的特殊怪癖。

如果這樣也算統戰成功。

我無言。

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-21 23:41 發表

支那奴隸活了幾千年,生活過在無數不同的國家

究竟哪一個是屬於牠們自己的?
多謝你的表白;身為支那奴,當然唔會有國家。中國唔要你,其它國家一樣當你系二等奴才。對於你滿心怨氣表示理解與同情。不過呢的系你自己選擇。幫你唔到。過主啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]