• 瀏覽: 9,593
  • 回覆: 155
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-19 11:19 PM 發表

呵呵,原來乜都就晒你先算冇斗爭心態,你要斗爭咪斗囉,而家就係要同你班港獨斗爭。
你今時今日仲係60年代心態。 今日係你主人嘅主場喎。 整喎你主人嗰場,咪好似嗰條友咁,馬上下台囉。

引用:
原帖由 paploo 於 2017-1-19 11:57 PM 發表

你今時今日仲係60年代心態。 今日係你主人嘅主場喎。 整喎你主人嗰場,咪好似嗰條友咁,馬上下台囉。
呵呵,你班人就係咁賊喊捉賊,黃屍毒果成九日話cy製造社會撕裂,製造中港矛盾,你老咪邊個搞驅蝗反大陸人?居然敢將中港矛盾推俾cy?你班友真係睜大眼講大話。

撕裂都係你班黃屍做成,冇黃屍邊有藍絲?冇佔中邊有反佔中?

你班友仲敢話人有斗爭思維,真係俾你笑死。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-20 12:08 AM 發表

呵呵,你班人就係咁賊喊捉賊,黃屍毒果成九日話cy製造社會撕裂,製造中港矛盾,你老咪邊個搞驅蝗反大陸人?居然敢將中港矛盾推俾cy?你班友真係睜大眼講大話。

撕裂都係你班黃屍做成,冇黃屍邊有藍絲?冇佔中 ...
中港矛盾cy有責。不過的確唔係全責。 中港矛盾應該係無可避免嘅情形。 但情形唔應該咁差,就算另一個黨員,情形都會唔同。 董同cy,同一派同一類。 就算你哋呀曾同呀譚,手法絕不會一樣。 人嘅質素始終有影響。

引用:
原帖由 paploo 於 2017-1-20 12:21 AM 發表

中港矛盾cy有責。不過的確唔係全責。 中港矛盾應該係無可避免嘅情形。 但情形唔應該咁差,就算另一個黨員,情形都會唔同。 董同cy,同一派同一類。 就算你哋呀曾同呀譚,手法絕不會一樣。 人嘅質素始終有影 ...
呵呵,建制派當然唔係一條心,只有你班黃屍係一條心搞事,素質又差唔多咁屎。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-20 12:24 AM 發表

呵呵,建制派當然唔係一條心,只有你班黃屍係一條心搞事,素質又差唔多咁屎。
我唔係話建制派係唔係一條心,我講建制派裡面,負責做嘢嗰批,質素唔好。 以建制派人數之多,選擇應該唔少。

引用:
原帖由 paploo 於 2017-1-20 12:33 AM 發表

我唔係話建制派係唔係一條心,我講建制派裡面,負責做嘢嗰批,質素唔好。 以建制派人數之多,選擇應該唔少。
CY咪就係想息事寧人就下你班人,一上場禁雙非落限奶令,暫停國教,以為可以討好泛民,點知你班人得寸進尺斗到人地全家冇日安寧,遺失包一件小事都想搞到機場大罷工,根本要斗爭係黃屍,而家黃屍自己都講得好清楚,就係要搞革命,要搞港獨。

你班友已經行動,魚蛋暴動就係開始。

你居然話人有斗爭思維真係九唔搭八。

教育方面最失敗。其實美國雖然提倡個人主義,但美國人都好愛國,事關愛國教育做得好。基本上美國嘅小學每次有咩表演一定開幕一定有國旗國歌。中學就每日9點有十分鐘全部人起立念誦“I pledge allegiance to the flag of america...".

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-20 02:41 AM 發表
你之前講左甘多廢話,依家終于有一句啱聽。中共只顧與富豪打交道,唔願意投放資源,統戰普通市民。
蛇齋餅粽係乜泥??
建制派既鐵票又點泥??
統戰

中共無力統戰既
係依賴英殖民地系統而向中流既中產

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-1-19 02:52 PM 發表
我例認為統戰成功

97回歸時幾乎無什麼人對共黨有好感,到現在選民中有一半是共黨鐵票。而取得剩底4成選票的泛民幫手小圈子做王 - 甚至支聯會副主席都拿回鄉卡回國;AV 仁也很合作地帶了了林榮基店長開記者會

老共在 ...

根本現在成班乖乖接受黨的統治

外國大把氧爭著回中國香港飲東江水, 交稅給中共國, 買中國貨及核現

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-1-19 07:40 PM 發表
判斷統戰失敗;

比例上愛國者冇多到,但系新一代,幾乎一面倒反中。

當然,教育淪陷系主要原因。呢樣嘢唔系秘密,點解完全見唔到反擊 ...
箭兄

統戰失敗 ?
何以見得 ?

口講無憑
以行動判斷

有無人拿起武器攻擊共軍 ... 無
有無人燒身分證 ... 無
有無人去夏威夷成立反政府組織 ... 無

actually 全部都係奶共撚

哈哈 ....

引用:
原帖由 vanga 於 2017-1-20 09:50 AM 發表

箭兄

統戰失敗 ?
何以見得 ?

口講無憑
以行動判斷

有無人拿起武器攻擊共軍 ... 無
有無人燒身分證 ... 無
有無人去夏威夷成立反政府組織 ... 無

actually 全部都係奶共撚

哈哈 ....
乖乖交稅

飲東江水

買中國核電

根本中國贏不少

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-20 09:55 AM 發表

乖乖交稅

飲東江水

買中國核電

根本中國贏不少
總之, 港澳地區, 一個真正反對派都沒有

小罵大幫忙的 , 就不少

引用:
原帖由 paploo 於 2017-1-19 09:04 PM 發表

俾你提起添,依家將西九嘅癲癲跳跳表演場地取消,換嚟香港成人都唔多睇嘅博物館。 仲要程序上隻手遮天。 證明連英國佬70年代水平都冇。 呀習應該由北京炒人炒到cy/奶媽。 啲自己人唔得。 統乜都死啦 ... 事實係統治失敗
哈哈 .... 何以見得失敗呀 ?

認為要全面回歸, 根本是錯誤思想

世界歷史, 工業西方強國, 殖民主義令到主權國強盛

從木人都係搶略資源, 當地無力反抗, 令主權國受惠

現在中共中國做到了

怎樣沒用?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]